Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις αρχαιότητες του Μετρό την Τετάρτη

Η συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 6.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου ενώ οι διοργανωτές καλούν φορείς, επιστήμονες και όλους τους πολίτες σε συμμετοχή.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απόσπαση των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου καλεί την Τετάρτη η Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 6.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου ενώ οι διοργανωτές καλούν φορείς, επιστήμονες και όλους τους πολίτες σε συμμετοχή στη διαμαρτυρία.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, «παρά τις συνεχείς και κλιμακούμενες αντιδράσεις από επιστήμονες και επιστημονικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού, ψηφίσματα δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, δημοσκοπήσεις που δείχνουν μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της πόλης που ζητούν την επανεξέταση και την ανατροπή της απόφασης του τεμαχισμού και της απόσπασης των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει να μας αγνοεί. Συνεχίζει τη διασπορά ψευδών και διαστρεβλωτικών δηλώσεων, απορρίπτει κάθε πρόταση διαλόγου και αφήνει αναπάντητες όλες τις σχετικές εκκλήσεις. Σε όλους εμάς που δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με την καταστροφή αυτού του δώρου που έτυχε στην Πόλη μας, μένει ως ύστατη προσπάθεια η ηχηρή απεύθυνση στον Πρωθυπουργό να μας ακούσει (και να ανατρέψει αυτή την απόφαση)».