Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της καύσης απορριμμάτων το Σάββατο

Εγκληματική για το περιβάλλον και επικίνδυνη για την υγεία χαρακτηρίζει η Ανταρσία την καύση απορριμμάτων και καλεί σε συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο.

Κάλεσμα για συγκέντρωση κατά της καύσης απορριμμάτων και των Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων απεύθυνει η Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο στις 12 στον Λευκό Πύργο Θεσσαλονίκης, ενώ σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ανάλογες δράσεις θα γίνουν παράλληλα σε Βόλο, Αθήνα, Εύβοια, Χανιά και Ηράκλειο.

«Αγωνιζόμαστε για να μην περάσει η εγκληματική για το περιβάλλον και επικίνδυνη για την υγεία και τη ζωή μας παραγωγή απορριμματογενούς καυσίμου SRF-RDF στις φαραωνικών διαστάσεων Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων Μαυροράχης Λαγκαδά και Αγ. Αντωνίου Θέρμης καθώς και η καύση του στην τσιμεντοβιομηχανία "ΤΙΤΑΝ" στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης και όπου αλλού», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά το κάλεσμα:

«Η Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά στηρίζει το κίνημα κατά της καύσης απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη και καλεί σε συμμετοχή σε αυτό το νέο πολύ σημαντικό βήμα πανελλαδικού συντονισμού των τοπικών συλλογικοτήτων, που ανοίγει με μαζικό τρόπο το ζήτημα από την μια άκρη της χώρας ως την άλλη.

Καλούμε όλους/ες σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου 29 Μάη στο Λευκό Πύργο, αλλά και κάθε δράση για να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης, Περιφέρειας και ΦΟ.Δ.Σ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας και Δημάρχων.

Αγωνιζόμαστε για να μην περάσει η εγκληματική για το περιβάλλον και επικίνδυνη για την υγεία και τη ζωή μας παραγωγή απορριμματογενούς καυσίμου SRF-RDF στις φαραωνικών διαστάσεων Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων Μαυροράχης Λαγκαδά και Αγ. Αντωνίου Θέρμης καθώς και η καύση του στην τσιμεντοβιομηχανία "ΤΙΤΑΝ" στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης και όπου αλλού».