Δευτέρα 19 Απριλίου 2021
x

ΠΑΜΑΚ: ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ - «ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ»

Οι φοιτητές αντιτίθενται στο νομοσχέδιο για την Παιδεία «που δυσχεραίνει τους όρους σπουδών» τους καθώς και για τον «κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο»

Μουσική διαμαρτυρία και συμβολικό αποκλεισμό του πανεπιστημίου Μακεδονίας για την υπολειτουργία προχώρησαν φοιτητές και φοιτήτριες του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.

Με κιθάρα, βιολί, κρουστά, ακορντεόν και τραγούδια των Θάνου Μικρούτσικου, Μάνου Λοΐζου, Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Λεωνίδα Μπαλάφα διαμαρτύρονται για τον «κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο».

Εκπρόσωποι του Συλλόγου φοιτητών του τμήματος σημειώνουν ότι λόγω τηλεκπαίδευσης και τηλεργασίας κάποια μαθήματα διδάσκονται διαδικτυακά, ενώ άλλα έπαυσαν να διδάσκονται.

«Η πλειοψηφία των φοιτητών/τριών του τμήματος δε διδαχθήκαμε και δε βαθμολογηθήκαμε σε ορισμένα υποχρεωτικά μαθήματα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε να χάσουμε το εξάμηνο και να παρατείνουμε τις σπουδές μας».

«Ουσιαστικά δε λειτουργούμε, συμβιβαζόμαστε σε μια άθλια συνθήκη εκπαίδευσης», τονίζει η πρόεδρος του Συλλόγου του Τμήματος Ελπίδα Τσάμη, επισημαίνοντας ότι «κυρίως εμείς που είμαστε καλλιτέχνες, έχουμε μαθήματα με ένα και δύο άτομα τα οποία με τα απαραίτητα μέτρα μπορούν να ξεκινήσουν από τώρα», προσθέτουν οι φοιτητές.

Οι φοιτητές αντιτίθενται ακόμη στο νομοσχέδιο για την Παιδεία «που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τους όρους σπουδών» τους, όπως υπογραμμίζουν, και ζητούν «30.000.000 για ανοιχτές σχολές και όχι για αστυνομία».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ