Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Απεργία προαναγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί - Ζητούν τμήματα 15 ατόμων

Οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν τη σύσταση τμημάτων με 15 άτομα και προσλήψεις προκειμένου να καλυφθούν τα κενά από τους νοσούντες.

Παράσταση διαμαρτυρίας για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 13:30 μέλη της ΕΛΜΕ αλλά και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών έξω από το ΥΜΑΘ, στη Θεσσαλονίκη.

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτυρήθηκαν για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς, όπως λένε, αφήνουν απροστάτευτους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς θέτοντας σε κίνδυνο και τις οικογένειές τους. Παράλληλα, προανήγγειλαν 24ωρη πανελλαδική απεργία την επόμενη εβδομάδα.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν τη σύσταση τμημάτων με 15 άτομα, τη διενέργεια δωρεάν τεστ για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστών προκειμένου να καλυφθούν τα κενά από τους νοσούντες.

Παράλληλα, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών εν μέσω πανδημίας χαρακτηρίζοντάς την ως «εμπαιγμό».

Ο γραμματέας Ζ' του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Ηλίας Σμήλιος, τόνισε πως τα μέτρα για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία είναι «τρομερά ελλιπή» ενώ, κάνοντας λόγο για τις θετικές διαγνώσεις του κορωνοϊού μετά τη διενέργεια self test που άγγιξαν τις 25.000 τις δύο πρώτες ημέρες της λειτουργίας των σχολικών μονάδων, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα σύστασης ολιγομελών τμημάτων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Ζαγανίδης σημείωσε πως περίπου 7.000 εκπαιδευτικοί στη χώρα είναι θετικοί στον κορωνοϊό θέλοντας να καταδείξει την ανάγκη προσλήψεων και λήψης μέτρων.