Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση συμπαράστασης στον Π.Καλαϊτζή-Κρέμασαν κάδρο στο άγαλμα Βενιζέλου

Ο 35χρονος συνελήφθη έξω από το σπίτι της συντρόφου του μετά από επίθεση με γκαζάκια που έγινε στο Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού

Μικροφωνική συγκέντρωση σε στήριξη του Πάνου Καλαϊτζή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο Άγαλμα Βενιζέλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το κάλεσμα απηύθυναν φίλοι, συγγενείς και αλληλέγγυοι στον προφυλακισμένο στις φυλακές Κορυδαλλού 35χρονου και συμμετείχαν αναρχικές και κινηματικές συλλογικότητες.

Οι συγκεντρωμένοι δήλωσαν τη στήριξή τους στον φυλακισμένο φωνάζοντας συνθήματα για να καταγγείλουν, όπως ανέφεραν, την αστυνομική σκευωρία. Μεταξύ άλλων τόνισαν ότι δεν θα αφήσουν τον Πανούλη, όπως είναι το υποκοριστικό όνομα του 35χρονου, μόνο του και ζητούν την άμεση απελευθέρωσή σου.

Στη συνέχεια κρέμασαν στο Άγαλμα Βενιζέλου ένα κάδρο με αφίσα για την υπόθεση του Πάνου Καλαϊτζή όπου αναγράφεται μεταξύ άλλων: «Άμεση αποφυλάκιση του Πάνου Καλαϊτζή που κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού από τις 11 Φεβρουαρίου χωρίς κανένα στοιχείο».

Υπενθυμίζεται ότι ο 35χρονος συνελήφθη έξω από το σπίτι της συντρόφου του μετά από επίθεση με γκαζάκια που έγινε στο Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Φεβρουάριο και κατηγορείται μαζί με ακόμη δύο άτομα ως μέλος της οργάνωσης Αναρχική Δράση. Τους αποδίδονται, μεταξύ άλλων, από κοινού οι κατηγορίες για τις τρομοκρατικές πράξεις της έκρηξης με χρήση εκρηκτικών υλών και κατασκευής, προμήθειας και κατοχής τους. Ο Πάνος Καλαϊτζής αρνείται κατηγορηματικά όλες τις αποδιδόμενες κατηγορίες.

Ο Πάνος Καλαϊτζής, όπως υπογραμμίζεται σε προηγούμενη ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας φίλων, συγγενών και συντρόφων του Πάνου Καλαϊτζή, «παραχώρησε το σπίτι του για να κάνει καραντίνα λόγω covid-19 ένας συνάδελφος και συγκατηγορούμενός του και βρέθηκε να αντιμετωπίζει κατηγορίες για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση. Σκοπός είναι να καταδείξουμε την εις βάρος του αστυνομική σκευωρία και την ξεκάθαρη ποινικοποίηση φιλικών και συναδελφικών σχέσεων».