Σάββατο 28 Μαΐου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΑΠΘ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ

Μέλη του σωματείοτ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας ενώ θα μαζευτούν έξω από το κτήριο της Πρυτανείας στις 10 πμ, το πρωί της Πέμπτης.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας θα προχωρήσουν την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στις Εργολαβίες του ΑΠΘ για την «απόλυση του προέδρου της Διοίκησης του σωματείου».

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας ενώ θα μαζευτούν έξω από το κτήριο της Πρυτανείας στις 10 πμ.

Τα άτομα ζητούν «να παρθεί πίσω η απόλυση του Προέδρου της Προσωρινής Διοίκησης και ιδρυτικού μέλους του σωματείου,    να αποδίδονται στους εργαζόμενους όλες οι προβλεπόμενες από την εργατική νομοθεσία παροχές (άδειες, επιδόματα άδειας και παιδιών, τριετίες προϋπηρεσίας) – η Διοίκηση του Πανεπιστημίου να ελέγχει ως οφείλει τον ανάδοχο για την τήρηση των παραπάνω. Επίσης, αιτούνται να χορηγούνται μέσα ατομικής προστασίας και ο απαραίτητος εξοπλισμός στους εργολαβικούς εργαζόμενους, οι χώροι του τεχνικού συνεργείου και οι εγκαταστάσεις να είναι κατάλληλοι για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, η συμπεριφορά των προϊσταμένων / εποπτών να είναι η ενδεδειγμένη. Τιμωρητική διάθεση ή μειωτικές / τρομοκρατικές συμπεριφορές είναι απαράδεκτες και δεν θα γίνονται ανεκτές αλλά και παρθούν πίσω οι απολύσεις του καλοκαιριού (τουλάχιστο 8 συνάδελφοί μας απολύθηκαν)».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ