Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πορεία της ΟΓΕ για την Ημέρα της Γυναίκας (φωτο+vid)

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες «δυναμώνουν τη φωνή τους για την επίθεση της εργοδοσίας, για την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ».

Πορεία για την Ημέρα της Γυναίκας  πραγματοποιούν εργατικά σωματεία και μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες «δυναμώνουν τη φωνή τους για την επίθεση της εργοδοσίας, για την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ, για την επίθεση στα παιδιά μας με τόσους μήνες τηλεκπαίδευσης».

Στο ίδιο κλίμα, διαμηνύουν πως «οι μάσκες έχουν πέσει και πως δεν πρέπει να περάσει η βία της αστυνομίας στη Νέα Σμύρνη το Σάββατο».

Η Ηλέκτρα Ραΐζη μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ τονίζει πως «η συγκέντρωση σήμερα δεν είναι μόνο επετειακή, είναι και μαχητική. Για τα χθεσινά γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, για τα δικαιώματα των γυναικών αλλά και των αντρών που συνεχώς κουτσουρεύονται. Εμείς σπάμε τις αλυσίδες του ατομικού μας αγώνα και αγωνιζόμαστε συλλογικά για μια καλύτερη ζωή με υγεία και ανθρώπινα δικαιώματα, που δεν τα έχουμε. Οτιδήποτε και να συμβεί περνάει πρώτα από τις γυναίκες: οτιδήποτε αντιλαϊκό, οτιδήποτε πιο συντηρητικό. Και μετά περνάει στους άντρες, γι'αυτό εμείς λέμε ότι δεν είναι μόνο υπόθεση των γυναικών, αλλά και των αντρών».