Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συγκεντρώσεις από φοιτητές αλλά και για τους εργαζόμενους στη Μαλαματίνα

Φοιτητικοί σύλλογοι, μέλη του Λαϊκού Μετώπου αλλά και οργανώσεις που στηρίζουν τους εργαζόμενους στη Μαλαματίνα έχουν καλέσει σε συγκεντρώσεις

Τέσσερις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένες για σήμερα, Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Αρχικά, φοιτητικοί σύλλογοι έχουν προγραμματίσει δύο συγκεντρώσεις εντός του campus του ΑΠΘ για να διαμαρτυρηθούν για την αστυνομική παρουσία στο πανεπιστήμιο στις 11:00.

Την ίδια ώρα, μέλη της οργάνωσης Λαϊκό Μέτωπο καλούν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους τρεις απεργούς πείνας στην Τουρκία έξω από το Τουρκικό Προξενείο.

Τέλος, το απόγευμα, στις 18:30, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στην οινοποιία «Μαλαματίνα» έξω από τα γραφεία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών στη Φιλίππου 43. Το κάλεσμα στηρίζει η Ομοσπονδία αλλά και το ΠΑΜΕ το οποίο ζητεί τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, τις επιτροπές αγώνα αλά και όλους τους φορείς της πόλης να παραστούν στη συγκέντρωση. Τα αιτήματά τους είναι να «παρθούν πίσω οι απολύσεις και να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας»