Skip to main content

Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη ενάντια στην κυβερνητική πολιτική (φωτο+vid)

Μεγάλο συλλαλητήριο πραγματοποίησαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σωματεία και συλλογικότητες ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.

Πορεία στο πλαίσιο πανεργατικού παλλαϊκού συλλαλητηρίου πραγματοποίησαν εργατικά σωματεία, φοιτητές, μαθητές, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, για τον έναν χρόνο πανδημίας αλλά και για την αστυνομική βία.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν και εκπαιδευτικοί της Π.Ε. Θεσσαλονίκης διαδηλώνοντας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, την αξιολόγηση και την απουσία μέτρων για την ασφαλή δια ζώσης λειτουργία των σχολείων καθώς και  ο σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης καθώς και συνταξιούχοι.

Στο ίδιο σημείο στο άγαλμα Βενιζέλου, σε κινητοποίηση ενάντια στην κρατική βία προχώρησαν και αναρχικές συλλογικότητες.



«Απαντάμε δυναμικά, αγωνιστικά στο κλίμα αστυνομοκρατίας, στην κρατική βία και καταστολή», τόνισε η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης που διαδήλωσε για την προστασία της υγείας και την επιβίωση των εργαζομένων και ζητάει ενίσχυση του ΕΣΥ με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων του ΕΣΥ και μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.



Παράλληλα, ζήτησαν «καθολική επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, ιδίως των μεγάλων κλινικών (Διαβαλκανικό, Αγ. Λουκάς, Γενική Κλινική, Κυανούς Σταυρός κ.α.) που διαθέτουν το αναγκαίο και έμπειρο προσωπικό και τις κατάλληλες υποδομές για την περίθαλψη των Covid και μη-Covid ασθενών».

«Μετά από έναν χρόνο πανδημίας συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας και διεκδικούμε τα δικαιώματα μας, κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή» διαμηνύουν οι διαδηλωτές.

«Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει», φώναξαν οι διαμαρτυρόμενοι.

Οι αναρχικές συλλογικότητες διαμαρτυρήθηκαν, μεταξύ άλλων, «ενάντια στην ταξική και κατασταλτική διαχείριση της πανδημίας από το κράτος» και τονίζουν πως «ο αγώνας ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα είναι αγώνας για ζωή».