Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 44χρονου που πουλούσε μαϊμού προϊόντα σε μαγαζί στην Πυλαία(φωτο+vid)

Κατάστημα με προϊόντα απομίμησης γνωστών εταιρειών διατηρούσε 44χρονος στην Πυλαία - Το ύψος της επαπειλούμενης ζημίας υπερβαίνει τις 222.065 ευρώ

Συνελήφθη 44χρονος στην Πυλαία, στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος διατηρούσε κατάστημα με προϊόντα απομίμησης γνωστών εταιρειών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας.

Ο 44χρονος ήταν ο διαχειριστής του χώρου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις των νομοθεσιών που αφορούν στη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων, τα εμπορικά σήματα και τον αθέμιτο ανταγωνισμό.



Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στον χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.349 απομιμητικά είδη επώνυμων εταιρειών.

Το συνολικό ύψος της επαπειλούμενης ζημίας, σύμφωνα με τις έως τώρα πραγματογνωμοσύνες εκπροσώπων των εταιρειών, υπερβαίνει τις 222.065 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ παράλληλα του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο για παράνομη διακίνηση απομιμητικών/παραποιημένων προϊόντων.