Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε εννέα άτομα για ναρκωτικά σε Ροτόντα, ΑΠΘ

Νέα επιχείρηση της αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή της Ροτόντας, στο ΑΠΘ, αλλά και σε διάφορα σημεία της πόλης - Εννέα άτομα συνελήφθησαν

Στη σύλληψη εννέα ατόμων για ναρκωτικά προχώρησαν αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, ύστερα από ελέγχουν κατά το τελευταίο 24ωρο, στην ευρύτερη περιοχή πλατείας Αγίου Γεωργίου και Α.Π.Θ., καθώς και σε άλλες περιοχές της πόλης.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σύλληψης:
   
• Δύο αλλοδαπών ηλικίας 41 (από την Αλβανία) και 27 (από την Αλγερία) ετών, από δικυκλιστές ομάδας «Ζ», οι οποίοι στη θέα των αστυνομικών απέρριψαν στο έδαφος δύο συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 68,1 γραμμαρίων και τράπηκαν σε φυγή, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.
   
• 28χρονου Αλγερινού, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Επέμβασης της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε συσκευασία ακατέργαστης βάρους 28 γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των 90 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών. Επιπλέον, από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς έχει σημανθεί στο παρελθόν με διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας και σε βάρος του εκκρεμεί απαγόρευση εξόδου από την ελληνική επικράτεια.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.