Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με το ΕΚΘ

Αντιπροσωπεία της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συναντήθηκε σήμερα Με το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Με το προεδρείο του Ε.Κ.Θ. συναντήθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία με την κυβέρνηση να εκμεταλλεύεται την υγειονομική κρίση για να προωθήσει μια σειρά από αντεργατικούς νόμους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι εκπρόσωποι του ΕΚΘ συμφώνησαν στην αναγκαιότητα ανάληψης πρωτοβουλιών ώστε να αποκρουστεί η αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μια αναγκαιότητα η οποία γίνεται ακόμη πιο επείγουσα ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή του νομοσχεδίου το οποίο αποσαρθρώνει περαιτέρω τις εργασιακές σχέσεις.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, πλην της ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών για αντιμετώπιση της αντεργατικής λαίλαπας, τέθηκε και η αναγκαιότητα της πολιτικής αλλαγής καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ είναι το πρόβλημα και όχι η λύση του προβλήματος.

Μάλιστα η επέτειος της Εργατικής Πρωτομαγιάς μπορεί να αποτελέσει αφετηρία αγώνων και άλλων πρωτοβουλιών με κατεύθυνση την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και την απόκρουση των κυβερνητικών σχεδιασμών.

Στη συνάντηση το ΕΚΘ εκπροσώπησε ο πρόεδρός του, Χάρης Κυπριανίδης και τα μέλη του Δ.Σ., Παναγιώτης Παγώνης, Γιώργος Σκεπαστιανός και Βαγγέλης Πιτσαλίδης.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, συμμετείχαν ο συντονιστής της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης, Κώστας Αμπατζάς, ο βουλευτής και πρώην υπουργός, Γιάννης Αμανατίδης, ο βουλευτής, περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά», Χρήστος Γιαννούλης, ο βουλευτής, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, το μέλος της Κ.Ε., Άννα Ρογδάκη και τα μέλη της γραμματείας της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Δουίτσης, Γιάννης Κωτίδης και Έφη Παπαλεξίου.