Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έδινε πλαστές ταυτότητες σε μετανάστες μέσα στα ΚΤΕΛ Μακεδονία

Ο 30χρονος άντρας είχε μεταφέρει από τον Έβρο στη Θεσσαλονίκη τούς τέσσερις αλλοδαπούς - Βρέθηκαν πάνω του 10 πλαστές ταυτότητες και 6.000 ευρώ.

Χειροπέδες σε 30χρονο πέρασαν χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της περιοχής, στο πλαίσιο ελέγχων για την πρόληψη παράνομης διακίνησης αλλοδαπών.

Ο 30χρονος, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι υπήκοος Γαλλίας, εντοπίστηκε στα ΚΤΕΛ Μακεδονίας και προμήθευσε τέσσερις αλλοδαπούς με ταξιδιωτικά έγγραφα που έφεραν εμφανή στοιχεία πλαστότητας. Οι τέσσερις άνδρες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι υπήκοοι των νήσων Κομόρες.

Κατά τον έλεγχο, ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει επιβιβαζόμενος σε όχημα όπου τον ανέμενε ο οδηγός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε.

Σε έλεγχο που του έγινε, αλλά και σε έρευνα του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

-10 δελτία ταυτότητας αλλοδαπής Αρχής με εμφανή στοιχεία πλαστότητας

-περισσότερα από (6.000) ευρώ και

-3 κινητά τηλέφωνα.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, ο 30χρονος άντρας, είχε μεταφέρει, με το ίδιο όχημα, από τον Έβρο στη Θεσσαλονίκη, τους προαναφερόμενους τέσσερις αλλοδαπούς.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ αναζητείται ο οδηγός του αυτοκινήτου.

Φωτογραφία αρχείου