Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ για τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά

Στο περιστατικό συμμετείχαν τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας Δίας οι οποίοι ήδη δίνουν καταθέσεις στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Συνελήφθη ένας εκ των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στο αιματηρό περιστατικό με τον τραυματισμό μετά από πυροβολισμό ανήλικου Ρομά στη δυτική Θεσσαλονίκη μετά από καταδίωξη.

Ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του εισαγγελέα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Σχηματίζεται σε βάρος του δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη - Πυροβολήθηκε στο κεφάλι ο ανήλικος στην καταδίωξη, δίνει μάχη για τη ζωή

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα από την πλευρά της αστυνομίας για τη διερεύνηση του συμβάντος κατά την οποία ο νεαρός Ρόμα δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι.

Στο περιστατικό συμμετείχαν τουλάχιστον 4 αστυνομικοί της ομάδας Δίας οι οποίοι ήδη δίνουν καταθέσεις στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Στον ανήλικο, ο οποίος είναι πατέρας ενός μικρού παιδιού, μετά από πολύωρο χειρουργείο στο Ιπποκράτειο, αφαιρέθηκε η σφαίρα από το κεφάλι αλλά νοσηλεύται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας νεαρός Ρομά μετέβη σε ένα πρατήριο καυσίμων επί της Μοναστηρίου και έβαλε 20 ευρώ πετρέλαιο στο αγροτικό φορτηγάκι, χρώματος ασημί, το οποίο οδηγούσε χωρίς ωστόσο να πληρώσει το αντίτιμο. Ο υπάλληλος κάλεσε την ΕΛΑΣ, η οποία και επενέβη άμεσα καθώς αστυνομικοί βρισκόταν σε κοντινή απόσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, το φορτηγάκι εντοπίστηκε από τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ και ακολούθησε καταδίωξη καθώς ο νεαρός δεν σταματούσε σε κανένα σήμα των αρχών. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως στο ύψος της Συμμαχικής Οδού ο νεαρός επιχείρησε να εμβολίσει με το αγροτικό φορτηγάκι του δίκυκλο της Ομάδας ΔΙΑΣ για να αποφύγει τη σύλληψη. Στο σημείο έπεσαν πυροβολισμοί και το όχημα που οδηγούσε ο νεαρός εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τοίχο.