Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Συνάντηση αστυνομίας-επαγγελματιών για την εγκληματικότητα

Η αντιπροσωπεία της ΟΕΕΘ παρουσίασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε επαγγελματικός κλάδος καθώς και προτάσεις για την βελτίωση των συνθηκών

Η εγκληματικότητα βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών & Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης με την ηγεσία της Αστυνομίας της πόλης.

Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν οι Αξιωματικοί-Επικεφαλής των Διευθύνσεων, πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεργασίας και αλληλοκατανόησης. Στόχος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του η Ομοσπονδία, είναι κοινός, να καταπολεμηθεί η εγκληματικότητα στην πόλη και να καλλιεργηθεί το αίσθημα ασφάλειας σε επαγγελματίες και πολίτες.

Η αντιπροσωπεία της ΟΕΕΘ. παρουσίασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε επαγγελματικός κλάδος καθώς και προτάσεις για την βελτίωση των συνθηκών.

Διαβάστε: ΟΕΕΘ: Η εγκληματικότητα στη Θεσσαλονίκη έχει χτυπήσει κόκκινο

Αντίστοιχα, από την πλευρά της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης παρουσιάστηκε το έργο που επιτελεί η αστυνομία αλλά και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει τις σύγχρονες προκλήσεις.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Πώς απαντά η Αστυνομία στα κρούσματα εγκληματικότητας

Μετά τον ειλικρινή διάλογο που ακολούθησε συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση της επικοινωνίας και της συνεργασίας με την Ομοσπονδία αλλά και ο από κοινού καθορισμός στοχευμένων δράσεων και παρεμβάσεων για την επίτευξη των παραπάνω.

«Αντιλαμβανόμαστε πάρα πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η αστυνομία και τις ελλείψεις που υπάρχουν σε έμψυχο δυναμικό αλλά και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Ως Εκπρόσωποι των Επαγγελματιών και Εμπόρων της Θεσσαλονίκης οφείλαμε να παρουσιάσουμε την κατάσταση που στην αγορά και να μεταφέρουμε τα αιτήματα και παράπονα των συναδέλφων όλων των κλάδων. Από εκεί και πέρα, εννοείται πως δεν μεμφόμαστε την αστυνομία για το δύσκολο έργο το οποίο επιτελεί, ίσα ίσα επιθυμούμε ως επαγγελματίες να συμβάλλουμε με τις δικές μας δυνάμεις ώστε το έργο αυτό να γίνει αποτελεσματικότερο για όλους τους πολίτες και την αγορά, ιδιαίτερα την συγκεκριμένη περίοδο όπου η Θεσσαλονίκη, αλλά και η πατρίδα μας γενικότερα, αντιμετωπίζουν σοβαρές προκλήσεις σε όλους τους τομείς. Πιστεύω πως εντείνοντας την μεταξύ μας συνεργασία και επεκτείνοντάς την με επιπλέον δράσεις, όπως εκπαιδευτικές ημερίδες και στοχευμένες τοπικές παρεμβάσεις θα μπορέσουμε να έχουμε θετικότερα αποτελέσματα», τόνισε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ιακώβου Κωνσταντίνος.

Η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών & Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης αποτελούταν από τους κ.κ. :-Ιακώβου Κωνσταντίνο –Πρόεδρο Ο.Ε.Ε.Θ. & Πρόεδρο του Σωματείου Καπνοπωλών, Ψιλικών & Ενοικιαστών Περιπτέρων, Μουτσογιάννη Γεώργιο –Β’  Αντιπρόεδρο  Ο.Ε.Ε.Θ. & Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς, Καρασαββίδη Παναγιώτη –Μέλος  Δ.Σ. Ο.Ε.Ε.Θ. & Μέλος  Δ.Σ. Σωματείου Εστιατόρων, Ψητοπωλών, Καφέ-Μπαρ Θεσσαλονίκης, Απιδόπουλο Αναστάσιο -Πρόεδρο Ένωσης Πρακτόρων ΟΠΑΠ Θεσσαλονίκη.