Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σύνθημα Μητσοτάκη για τη νέα τουριστική σεζόν από το «Μακεδονία»

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να απευθύνει από τη Θεσσαλονίκη εκ νέου κάλεσμα στους ξένους επισκέπτες να έρθουν στη χώρα το φετινό καλοκαίρι.

Από τη Θεσσαλονίκη και ειδικότερα το αεροδρόμιο Μακεδονία θα δώσει το σύνθημα για την έναρξη της τουριστικής περιόδου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

O κ. Μητσοτάκης, που χθες μίλησε εκ νέου για το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό, παρουσιάζοντας ενθαρρυντικά στοιχεία για τις προγραμματισμένες πτήσεις προς την Ελλάδα, θα παραβρεθεί σήμερα, στην εκδήλωση για τα εγκαίνια των 14 αεροδρομίων διαχείρισης Fraport Greece.

Διαβάστε - Στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια των αεροδρομίων της Fraport ο Μητσοτάκης

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», στη Θεσσαλονίκη, και θα ξεκινήσει στις 20:00. Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, στις 17:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το δημαρχείο Καλαμαριάς.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να απευθύνει εκ νέου κάλεσμα στους ξένους επισκέπτες να έρθουν στη χώρα, επισημαίνοντας ότι στην Ελλάδα τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και, ταυτόχρονα, οι εμβολιασμοί επιταχύνονται σημαντικά.

Μητσοτάκης: Κανένας συμβιβασμός σε ό,τι αφορά την ασφάλεια

Η προσέλκυση σημαντικού αριθμού τουριστών αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στοιχήματα που έχει μπροστά της η κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς ο τουρισμός αποτελεί το πλέον σημαντικό βαρόμετρο για την ελληνική οικονομία. Στο πλαίσιο διαδικτυακής συζήτησης που διοργάνωσαν το γερμανικό φόρουμ Hessischer Kreis και η Boston Consulting Group, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη θέση της χώρας για το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό για τις μετακινήσεις.

«Δεν πρόκειται να κάνουμε οποιονδήποτε συμβιβασμό σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, καθώς θα καλωσορίζουμε ανθρώπους στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ωστόσο, το καλοκαίρι του 2021 είναι πολύ διαφορετικό από το καλοκαίρι του 2020», επισήμανε. «Πέρυσι ήμασταν στο 25% του 2019, φέτος ελπίζουμε ότι θα ξεπεράσει το 50%», σημείωσε ο πρωθυπουργός για τον τουρισμό και το αναμενόμενο οικονομικό του αποτύπωμα την εφετινή χρονιά.

Μιλώντας για χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, στις οποίες το πρόγραμμα εμβολιασμού έχει προχωρήσει σημαντικά, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για διακοπές στην Ελλάδα. «Φέτος το καλοκαίρι έχουμε περισσότερες προγραμματισμένες απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ παρά ποτέ, κάτι που αποτελεί ένδειξη ότι οι πολίτες των ΗΠΑ θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα» ανέφερε, προσθέτοντας ότι αναμένει επίσης σημαντικό ενδιαφέρον από τη Γερμανία και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.