Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός στο 4ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων-48 κρούσματα σε μαθητές και καθηγητές

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν 45 κρούσματα του ιού ανάμεσα στους μαθητές ενώ από τον κορωνοϊό νοσούν και τρεις καθηγητές.

Έντονη ανησυχία επικρατεί στο 4ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων «Νίκος Καζαντζάκης» στη δυτική Θεσσαλονίκη καθώς παρατηρείται συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού σε μαθητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν 45 κρούσματα του ιού ανάμεσα στους μαθητές ενώ από τον κορωνοϊό νοσούν και τρεις καθηγητές. Σημειώνεται πως το σχολείο φιλοξενεί συνολικά 260 παιδιά.

Στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα έχει προκληθεί μεγάλη ανησυχία, ενώ ανάστατοι είναι οι γονείς των παιδιών, καθώς όπως επισήμαναν στη Voria.gr η κατάσταση αυτή με τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού και τη διασπορά του ιού στο συγκεκριμένο σχολείο επικρατεί επί περίπου μια εβδομάδα. Γονείς επίσης εκτιμούν πως το σχολείο έπρεπε ήδη να έχει κλείσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, σήμερα επέστρεψαν στο σχολείο δύο εκ των 45 παιδιών που νοσούν. Σύμφωνα με πηγές από το σχολείο, δεν κρίθηκε απαραίτητο να κλείσει κάποιο τμήμα μέχρι αυτήν τη στιγμή καθώς τα κρούσματα ήταν διάσπαρτα. Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, τα περισσότερα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε ένα τμήμα ήταν εννιά χωρίς να συμπλήρωνεται το 50%+1 που απαιτείται για να διακόψει τη λειτουργία του τμήμα, όπως προβλέπεται και από το πρωτόκολλο. 

Οι καθηγητές που νοσούν από τον ιό είναι στο σύνολο τρεις, ένας καθηγητής είχε μολυνθεί εδώ και ημέρες από τον ιό και οι άλλοι δύο διαγνώσθηκαν σήμερα θετικοί.