Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σύσκεψη υπό Χαρδαλιά για την αντιπυρική περίοδο

ς, κατά την σύσκεψη ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την νέα δομή της Πολιτικής Προστασίας και την αναδιάρθρωση του Πυροσβεστικού

Σύσκεψη για την προετοιμασία της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου, με θέμα την δομική καθετοποίηση της προανακριτικής διαδικασίας αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, υπό τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Π.Σ. Στέφανου Κολοκούρη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Συντονιστής Επιχειρήσεων με έδρα την Θεσσαλονίκη Υποστράτηγος Π.Σ. Σπυρίδων Βαρσάμης, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων με έδρα τα Ιωάννινα Υποστράτηγος Π.Σ. Κωνσταντίνος Παχίδης, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων με έδρα την Λαμία Υποστράτηγος Π.Σ. Μάριος Αποστολίδης, οι Διοικητές των Περιφερειακών Πυροσβεστικών Διοικήσεων Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και οι Προϊστάμενοι Αξιωματικοί των Κλιμακίων Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και των Ανακριτικών Γραφείων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των ανωτέρω ΠΕ.ΠΥ.Δ.

Επίσης, κατά την σύσκεψη ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την νέα δομή της Πολιτικής Προστασίας και την αναδιάρθρωση του Πυροσβεστικού Σώματος που προβλέπει το νέο νομοθετικό πλαίσιο, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε παραγωγική συζήτηση με τα στελέχη των Ανακριτικών Γραφείων.