Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σύσκεψη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για χωματερή στα Διαβατά

Σε μία προσπάθεια να δοθεί λύση στο πρόβλημα της περιοχής πραγματοποιήθηκε το πρωί σύσκεψη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σε άτυπη χωματερή όπου εναποτίθενται κάθε λογής σκουπίδια και μπάζα έχει μετατραπεί -εκ νέου- δρόμος κοντά στον οικισμό Ρομά «Αγία Σοφία», πίσω από τις δικαστικές φυλακές Διαβατών, δυτικά της Θεσσαλονίκης.

Αυτό καταγγέλλουν οι τοπικές Αρχές του Δήμου Δέλτα, όπου ανήκει διοικητικά το τοπικό διαμέρισμα Διαβατών. Κατόπιν πρωτοβουλιών που είχαν αναληφθεί στο πρόσφατο παρελθόν και ύστερα από εισαγγελική παρέμβαση, η περιοχή είχε καθαρίσει, αλλά τον τελευταίο καιρό το σκηνικό είναι πάλι το ίδιο.

Δείτε - Εισαγγελέας για μεγάλη ρύπανση πίσω από τις φυλακές των Διαβατών

Καθαρίζει τα ογκώδη ο δήμος Δέλτα μετά την εισαγγελική παρέμβαση

Σε μία προσπάθεια να δοθεί λύση στο πρόβλημα, πραγματοποιήθηκε το πρωί σύσκεψη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, υπό τον προϊστάμενό της Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο. Συμμετείχαν ο δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Ιωαννίδης, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κώστας Γιουτίκας, ο διευθυντής ασφάλειας Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ. Αντώνης Τζιτζής κ.ά. Αφού εξέθεσαν την κατάσταση, οι αυτοδιοικητικοί φέρεται πως ζήτησαν εισαγγελική παραγγελία για να δρομολογηθεί επιχείρηση καθαρισμού της περιοχής με τη συνδρομή και της αστυνομίας. Περαιτέρω ζήτησαν τη συνδρομή της Εισαγγελίας προς την κατεύθυνση οριστικής διευθέτησης του προβλήματος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Να σημειωθεί ότι μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, η αρμόδια εισαγγελέας πρωτοδικών είχε παραγγείλει έρευνα για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της υποβάθμισης περιβάλλοντος, αλλά και να εντοπιστούν οι υπαίτιοι για την εναπόθεση σκουπιδιών. Η συγκεκριμένη περιοχή, που περικλείεται από βιομηχανίες και βιοτεχνίες, χρησιμοποιείται από βαριά φορτηγά και σε αρκετές περιπτώσεις, λόγω της κατάστασης, καθίσταται δυσχερής η διέλευσή τους.