Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σύσκεψη των Εμπορικών Συλλόγων για το μπλόκο στην αγορά

Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη των Εμπορικών Συλλόγων της Θεσσαλονίκης - Ζητούν να αρθεί η απόφαση για την αγορά της πόλης

Σύσκεψη πραγματοποιείται αυτή την ώρα με όλους τους προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων περιοχών της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους για την απόφαση της κυβέρνησης να μην ανοίξουν τα καταστήματα λιανεμποριου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελή Φιλιππίδη, πριν από τη σύσκεψη, οι έμποροι ζητούν από τον πρωθυπουργό - μάλιστα στάλθηκε και σχετική επιστολή - να άρει την απόφαση για το μη άνοιγμα και τα καταστήματα να λειτουργούν κανονικά, αύριο Δευτέρα 5 Απριλίου.

Ο κ. Φιλιππίδης έκανε λόγο για άδικη απόφαση, ωστόσο όπως τόνισε ο Εμπορικός σύλλογος Θεσσαλονίκης θα κινηθεί στα πλαίσια της νομιμότητας και θα τηρήσει την απόφαση αν τελικά αυτή παραμείνει λέγοντας χαρακτηριστικά «ότι δεν θα γίνουμε επαναστάτες χωρίς αιτία», επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση οφείλει να εξήγησει τους λόγους για τους οποίους δεν θα ανοίξουν τελικά τα καταστήματα.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικου Συλλόγου Θεσσαλονίκης και οι συνάδελφοί του θα ζητήσουν μέτρα οικονομικής στήριξης καθώς όπως ανέφερε περίπου το 40% των εμπόρων δεν ήταν στα κριτήρια για την επιστρεπτέα προκαταβολή.