Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συμμορία χτυπούσε επιχειρήσεις, σπίτια και οχήματα

Η εξιχνίαση πολυάριθμων περιπτώσεων διαρρήξεων και κλοπών από σπείρα επικίνδυνων κακοποιών οδήγησε στην ταυτοποίηση του 42χρονου κακοποιού.

Πλούσιο ήταν το «βιογραφικό» ενός 42χρονου κακοποιού όπως διαπίστωσαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατά την εξιχνίαση μεγάλου αριθμού κλοπών και διαρρήξεων σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Ο 42χρονος, που ήδη βρίσκεται κρατούμενος σε φυλακές για άλλη υπόθεση, εμπλέκεται σε σωρεία παρανομιών συμμετέχοντας στην σπείρα που λυμαίνονταν όλη σχεδόν τη Βόρεια Ελλάδα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 42χρονος μαζί με συνεργούς του τουλάχιστον από τέλη Μαΐου του 2017 μέχρι και αρχές Ιουλίου της ίδιας χρονιάς είχαν συστήσει συμμορία, που πραγματοποιούσε διαρρήξεις και ληστείες.

Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης ενέχονται συνολικά σε 19 περιπτώσεις κλοπών (τετελεσμένες και σε απόπειρα) και μιας ληστείας, τις οποίες διέπραξαν στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης καθώς και στους νομούς Χαλκιδικής, Σερρών, Δράμας, Καβάλας και Πιερίας.

Χαρακτηριστική είναι η ένοπλη ληστεία κατά την οποία, αφού διέρρηξαν οικίσκο διοδίων στο Κλειδί Πιερίας στη συνέχεια απείλησαν με πιστόλι και μαχαίρι τον επόπτη του σταθμού των διοδίων, για να του πάρουν τις εισπράξεις.

Ακόμα η συμμορία είχε διαπράξει επτά διαρρήξεις επιχειρήσεων, τέσσερις διαρρήξεις Δημόσιων Υπηρεσιών και Κοινωνικών Δομών,  τέσσερις διαρρήξεις οικιών, τρεις κλοπές οχημάτων και μία κλοπή πινακίδων κυκλοφορίας.

Η αστυνομική έρευνα απέδειξε ότι οι δράστες δεν δίσταζαν να αφαιρούν χρηματοκιβώτια, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, τα προαναφερόμενα οχήματα και πινακίδες κ.α., ενώ το συνολικό χρηματικό ποσό που αποκόμισαν ξεπερνά τις 35.000 ευρώ.

Για τη διευκόλυνση της εγκληματικής τους δραστηριότητας και την μετακίνησή τους κατά την τέλεση των πράξεων χρησιμοποιούσαν κυρίως πολυτελές Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού το οποίο είχε υπεξαιρεθεί σε προγενέστερο χρόνο από εταιρεία του εξωτερικού και στο οποίο τοποθετούσαν πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν αφαιρέσει από έτερα οχήματα, καθώς επίσης και κλεμμένα οχήματα.

Το προαναφερόμενο πολυτελές όχημα εντοπίστηκε σε συνεργείο στην περιοχή του Καλοχωρίου και στο εσωτερικό του βρέθηκαν δύο φορητοί πομποδέκτες και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.  

Σημειώνεται, ότι τόσο το προαναφερόμενο αυτοκίνητο, όσο και δύο από τα αφαιρεθέντα οχήματα αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός του 42χρονου δικογραφία σχηματίστηκε και σε δύο ακόμα άτομα 24 και 29 ετών, οι οποίοι είχαν βοηθήσει τον δράστη να ξεφύγει από τις αρχές κατά τη διάρκεια μιας κλοπής που διέπραξε.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.