Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στα δίχτυα της ΕΛΑΣ 27χρονος που παρενόχλησε νεαρή σε ασανσέρ

Στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών στη Θεσσαλονίκη, εξιχνιάστηκαν διάφορες υποθέσεις αδικημάτων και ταυτοποιήθηκαν δέκα άτομα ως δράστες.

Στα ίχνη ένος 27χρονου αλλοδαπού που προέβη σε άσεμνες πράξεις σε βάρος μιας 24χρονης, προσεγγίζοντάς την σε ασανσέρ πέρσι τον Φεβρουάριο έφτασαν αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις διάφορων αδικημάτων στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δέκα συνολικά άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν σχετικές δικογραφίες

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, από Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος δέκα (10) συνολικά ατόμων.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος:

  • δύο αλλοδαπών ηλικίας 29 και 31 ετών, διότι με τη χρήση βίας αφαίρεσαν από 45χρονο αλλοδαπό, εντός εγκαταλελειμμένου κτηρίου όπου κατέλυε, το κινητό του τηλέφωνο και χρηματικό ποσό.
  • 31χρονου αλλοδαπού, ο οποίος τον Μάρτιο του 2020 αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο από την κατοχή 49χρονου ημεδαπού.
  • 34χρονου αλλοδαπού, ο οποίος αρχές Φεβρουαρίου του 2020 αφαίρεσε κινητό τηλέφωνο 54χρονης ημεδαπής.
  • 33χρονου ημεδαπού καθώς, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τέλη Φεβρουαρίου του 2020 εισήλθε σε πολιτικό γραφείο και αφαίρεσε μία τηλεόραση.
  • 19χρονου αλλοδαπού, διότι στην κατοχή του βρέθηκε κινητό τηλέφωνο ιδιοκτησίας 24χρονης ημεδαπής για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή τον Απρίλιο του 2019.
  • 27χρονου αλλοδαπού καθώς, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, αρχές Φεβρουαρίου του 2020 εντός ανελκυστήρα οικοδομής προσέγγισε 24χρονη ημεδαπή και προέβη σε άσεμνες πράξεις σε βάρος της.

Σχηματίσθηκαν δικογραφίες, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως, σε βάρος :

  • νεαρού αλλοδαπού, ο οποίος τέλη Νοεμβρίου του 2020 διέρρηξε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην περιοχή της Χαριλάου και αφαίρεσε από το εσωτερικό του ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές.
  • 37χρονου ημεδαπού καθώς, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Δεκέμβριο του 2020 αφαίρεσε από προαύλιο χώρο εταιρείας τέσσερις μηχανές ψυκτικών θαλάμων, μία εξωτερική μονάδα κλιματιστικού και μία φιάλη προπανίου. Σημειώνεται ότι ο δράστης τέλη του ίδιου μήνα αποπειράθηκε εκ νέου να αφαιρέσει αντικείμενα από την ίδια εταιρεία.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λαγκαδά σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 56χρονου αλλοδαπού καθώς, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Σεπτέμβριο του 2020 αφαίρεσε από το εσωτερικό περιπτέρου στην περιοχή του Λαγκαδά χρηματικό ποσό.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.