Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στα μοβ ο Λευκός Πύργος για τα βρέφη που γεννιούνται πρόωρα (φωτο+vid)

Στα μοβ φωταγωγήθηκε ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τις προκλήσεις του πρόωρου τοκετού

Η αυριανή ημέρα (17/11) έχει θεσπιστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας και για τον λόγο αυτόν απόψε ο Λευκός Πύργος φωταγωγήθηκε σε μοβ χρώμα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τις προκλήσεις του πρόωρου τοκετού και να φωτίσει τους κινδύνους και τις συνέπειες που αντιμετωπίζουν τα πρόωρα βρέφη και οι οικογένειές τους.

Ο πρόωρος τοκετός είναι η κύρια αιτία θανάτου σε παιδιά κάτω των πέντε ετών- κάθε χρόνο, περίπου 15 εκατομμύρια μωρά παγκοσμίως γεννιούνται πρόωρα, δηλαδή περίπου 1 στα 10 παιδιά.



Παρότι αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα παιδιατρικών ασθενών στην Ευρώπη, τα συμφέροντα και οι ανάγκες των πρόωρων βρεφών και των γονέων τους ελάχιστα εκφράζονται δημοσίως. Η Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση για τις προκλήσεις που περιβάλλουν τον πρόωρο τοκετό και στην ενημέρωση των ανθρώπων σχετικά με τους κινδύνους και τις συνέπειες. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, αμέτρητα άτομα, νοσοκομεία, ΜΚΟ, ομάδες γονέων και κυβερνητικά ιδρύματα σε περίπου 100 χώρες συμμετέχουν αυτή την εβδομάδα σε δραστηριότητες της Παγκόσμιας Ημέρας Προωρότητας για να ευαισθητοποιήσουν και να ωθήσουν τη δράση για την πρόληψη του πρόωρου τοκετού, όπου είναι δυνατόν, τη βελτίωση των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης και τη διάσωση της ζωής των μωρών.

Έτσι σήμερα, το «Ηλιτόμηνον», μέλος των εθνικών οργανώσεων γονέων που δρουν συντονισμένα κάτω από την ομπρέλα του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη Φροντίδα των Νεογνών (EFCNI), φωταγώγησε τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις προκλήσεις και τις συνέπειες της πρόωρης γέννησης σε ολόκληρο τον κόσμο.