Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στα σκαριά συνεργασίες γερμανικών εταιρειών με Έλληνες παραγωγούς

Έξι μεγάλες γερμανικές εταιρείες εισαγωγής, διανομής καθώς και χονδρικής και λιανικής πώλησης θα διερευνήσουν τη δυνατότητα σύναψης συνεργασιών.

Πάνω από 60 Β2Β συναντήσεις μεταξύ 6 γερμανικών και 18 ελληνικών εταιρειών, θα λάβουν χώρα κατά τη δεύτερη ημερά του 8ου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Τροφίμων, με τίτλο «Αειφορία–Εξωστρέφεια, "καλλιεργούν" ανάπτυξη για τα γεωργικά προϊόντα», που συνδιοργανώνεται στις 30 και 31 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace, από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, την BASF ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ και την Ελληνική Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βερολίνο.

Πιο συγκεκριμένα, οι έξι γερμανικές εταιρείες εισαγωγής, διανομής καθώς και χονδρικής και λιανικής πώλησης προϊόντων -με ισχυρή παρουσία στη γερμανική αγορά, θα διερευνήσουν τη δυνατότητα σύναψης εμπορικών συνεργασιών με Έλληνες παραγωγούς, διακινητές και τυποποιητές γεωργικών αγαθών.

Η διήμερη εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Συνδέσμου Εξαγωγέων – ΣΕΒΕ και διοργανώνεται με την υποστήριξη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Για πληροφορίες, κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση μπορεί να ανατρέχει στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου: www.german-chamber.gr στην ενότητα εκδηλώσεις ή να επικοινωνεί στα τηλέφωνα: 210 64 19 038, -025 και -018.

Χορηγοί του 8ου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Τροφίμων είναι οι: Enterprise Greece, Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ν. Ημαθίας και TÜV HELLAS.