Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους του Μετρό - Τι λέει ο πρόεδρος στη Voria

Ο πρόεδρος του Σωματείου προανήγγειλε απεργία αν τα αιτήματα τους δεν εισακουστούν από τη Διοίκηση - Ζητούν μέτρα ασφαλείας και αύξηση των μισθών.

Σε τετράωρη στάση εργασίας προχωρούν αύριο, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης και όπως αναφέρουν, αν τα αιτήματά τους δεν εισακουστούν, θα προχωρήσουν σε απεργία.

Συγκεκριμένα, το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα του Μετρό Θεσσαλονίκης έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 2 το μεσημέρι έως και τις 6 το απόγευμα για όλο το προσωπικό που εργάζεται στο εργοτάξιο του σταθμού Βενιζέλου.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του σωματείου, Θωμάς Μιχαλόπουλος, στη Voria.gr, πάγιο αίτημα των εργαζομένων είναι η διασφάλιση μέτρων ασφαλείας για τους εργαζομένους αλλά και οι αυξήσεις των μισθών όλου του προσωπικού με αναδρομική ισχύ από τον Σεπτέμβριο του 2021.

«Όσο ο χρόνος για την ολοκλήρωση του έργου πιέζει τόσο λιγότερα είναι τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται και τόσο μεγαλύτερη είναι η πίεση», αναφέρει ο κ. Μιχαλόπουλος, ενώ προσθέτει πως ένα πολύ σημαντικό ζήτημα είναι οι μισθοί που δεν ανταποκρίνονται καθόλου στο παραγόμενο έργο. «Το προσωπικό είναι ελλιπές και οφείλει η εργολαβία να προσλάβει νέα άτομα, καθώς οι εργασίες τρέχουν με πυρετώδεις ρυθμούς», τονίζει.

Ο πρόεδρος του Σωματείου προανήγγειλε απεργία αν τα αιτήματα τους δεν εισακουστούν από τη Διοίκηση. «Η αυριανή στάση πρόκειται για μία πρώτη κίνηση για να δούμε εάν η εργολαβία ανταποκριθεί στα αιτήματά μας. Οι δράσεις μας θα κλιμακωθούν εάν δεν γίνει αυτό και θα φτάσουμε και στην απεργία για να παλέψουμε για τα βασικά», υποστηρίζει.

Μεταξύ άλλων αίτημα των εργαζομένων είναι η καταβολή της μισθοδοσίας κάθε πρώτο 10ημερο του μήνα για όλους αλλά και η βελτίωση της συμπεριφορά προϊσταμένων και εργοδηγών.