Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στάση εργασίας στο Ιπποκράτειο την Πέμπτη

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης διεκδικεί την ανανέωση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού.

Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις του το Σωματείο Εργαζομένων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, το οποίο θα προχωρήσει σε τρίωρη στάση εργασίας, από τις 8 έως τις 11 το πρωί, την Πέμπτη 11 Ιουνίου και σε συγκέντρωση στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου.

Διεκδικούν την ανανέωση των συμβάσεων ενός αριθμού επικουρικού προσωπικού οι οποίες ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2019. Όπως αναφέρει το Σωματείο σε ανακοίνωσή του, «το προσωπικό αυτό καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Νοσοκομείου. Ηταν στην πρώτη γραμμή την περίοδο του Covid-19και όχι μόνο».

Το Σωματείο Εργαζομένων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου προχώρησε σε διαβήματα, παραστάσεις και συναντήσεις τόσο με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου όσο και με τη Διοίκηση της 4ης ΥΠΕ με ΑΙΤΗΜΑ την άμεση ανανέωση των συμβάσεων 27 επικουρικών για τους επόμενους 12 μήνες.

«Στο Ιπποκράτειο υπάρχουν τεράστια οργανικά κενά όλων των ειδικοτήτων. Πάνω από το 30-35% σε όλους τους κλάδους. Ενδεικτικά αναφέρουμε στην νοσηλευτική υπηρεσία πάνω από 300 κενές οργανικές θέσεις , στην διοικητική υπηρεσία 50 κενές οργανικές, στα παραϊατρικά πάνω από 50 κενές οργανικές θέσεις.

» Υπηρετούν με ελαστικές μορφές εργασίας (επικουρικοί, ΟΑΕΔ) 80 συνάδελφοι οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Είναι εκπαιδευμένοι , είναι απαραίτητοι για την λειτουργία του Νοσοκομείου. Η αναγνώριση της πολύτιμης προσφοράς τους όλο το διάστημα αλλά και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, θα μείνει στα χειροκροτήματα.

» Είναι γνωστό πλέον σε όλους, ότι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία δεν είναι ενταγμένοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, οι οποίοι πέραν του κορωνοιού είναι εκτεθειμένοι  και σε άλλα λοιμώδη νοσήματα (Ηπατίτιδα, Φυματίωση, AIDS κλπ). Ζητάμε την ένταξη μας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση στις εισφορές και στην αναγνώριση του ασφαλιστικού βίου.

» Στο Ν. 4690/2020 με το άρθρο 49 κυρώθηκε η Δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου. Το νοσοκομείο μας δεν συμπεριλαμβάνεται στους δικαιούχους, αν και ήταν νοσοκομείο αναφοράς για παιδιατρικά – νεογνολογικά και μαιευτικά περιστατικά Covid-19. Συνάδελφοι που προσέφεραν στην πρώτη γραμμή της πανδημίας νοιώθουν για ακόμη μία φορά «απογοήτευση». Υπάρχει και η νέα Δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου για την δημιουργία 30 κρεβατιών ΜΕΘ.

Δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα: με ποιο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό! θα συνεχιστεί το ράβε-ξήλωνε με συχνές μετακινήσεις κλινικών! οι κλινικές που μετακόμισαν για τις ανάγκες της πανδημίας πότε θα επιστρέψουν στην κανονικότητα! με τι προσωπικό θα λειτουργήσουν οι νέες κλίνες ΜΕΘ! Εις βάρος ποιον υπηρεσιών γίνονται οι σχεδιασμοί», σημειώνει το Σωματείο των Εργαζομένων», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.