Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο Γερμανός που παρίστανε αστυνομικό και δήθεν έψαχνε παιδόφιλους

O 35χρονος που κρίθηκε προφυλακιστέος παραδέχθηκε στην απολογία του ότι δεν ήταν αστυνομικός ούτε εδώ ούτε στη Γερμανία.

Στη φυλακή οδηγείται ο 35χρονος Γερμανός που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στις Συκιές Θεσσαλονίκης καθώς τουλάχιστον από το 2019 παρίστανε τον αστυνομικό που αναζητά παιδόφιλους στη χώρα μας.

Μετά την απολογία του και με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο ίδιος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 35χρονου εκκρεμούσαν τρία Εντάλματα Σύλληψης από τις Γερμανικές Αρχές, καθώς και ένα Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης για απάτες και κυβερνοέγκλημα, δυνάμει του οποίου και συνελήφθη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 35χρονος Γερμανός, τουλάχιστον από το 2019, βρισκόταν στην Ελλάδα και κινούταν με ΙΧ, το οποίο έφερε γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, καθώς και στους νομούς Δράμας, Καβάλας και Σερρών παριστάνοντας άλλες φορές τον Γερμανό αστυνομικό που υπηρετεί σε ειδικό κλιμάκιο στη χώρα μας και είχε σαν αντικείμενο τον εντοπισμό παιδόφιλων και άλλες τον Έλληνα αστυνομικό.

Μάλιστα, φορώντας στολή αστυνομικού είχε μεταβεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων παριστάνοντας τον αστυνομικό. Στην κατοχή του βρέθηκε πορνογραφικό υλικό ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους καθώς και πλήθος πλαστών εγγράφων.

Ο ίδιος στην απολογία του παραδέχθηκε ότι δεν ήταν αστυνομικός ούτε εδώ ούτε στη Γερμανία ενώ αρνήθηκε μέρος των κατηγοριών που του αποδίδονται για την πορνογραφία ανηλίκων και την πλαστογραφία. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ζητηθεί να εκδοθεί στη Γερμανία.