Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έφθασε στην πλατεία Αριστοτέλους το χριστουγεννιάτικο δέντρο (φωτο)

Το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο ήρθε από τον Ταξιάρχη με νταλίκα. Φέτος θα τοποθετηθεί στη μέση της πλατείας Αριστοτέλους, αντί για την άκρη.

Έφτασε στην πλατεία Αριστοτέλους το έλατο που θα διακοσμεί το κέντρο της πόλης την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο ήρθε από τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής με νταλίκα. Τις προσεχείς ημέρες υπάλληλοι του δήμου με γερανούς θα στήσουν το έλατο στη μέση της πλατείας και όχι όπως παραδοσιακά τοποθετούνταν, στην άκρη της.

Μπορεί τα φετινά Χριστούγεννα να βρίσκουν τη Θεσσαλονίκη και τους πολίτες της αντιμέτωπους με τον κορωνοϊό και τις επιπτώσεις του, τόσο στην υγεία όσο και στην οικονομία, ωστόσο, ο κεντρικός δήμος επιδιώκει να αλλάξει το κλίμα, φωτίζοντας κάθε γωνιά όχι μόνο του κέντρου αλλά και των δημοτικών κοινοτήτων.

Εδώ και καιρό μια ομάδα στον δήμο Θεσσαλονίκης με επικεφαλής της αντιδήμαρχο Τουρισμού και Πολιτισμού Μαρία Καραγιάννη ασχολείται με το χριστουγεννιάτικο project, το οποίο είναι προσαρμοσμένο στις συνθήκες που έχει επιβάλει η πανδημία.



Λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν δεν θα στηθούν το χριστουγεννιάτικο χωριό και η αγορά, ούτε θα πραγματοποιηθούν συναυλίες. Στα σχέδια του δήμου, όμως, είναι το πνεύμα των Χριστουγέννων να μεταφερθεί στην πόλη και στους πολίτες της που περνούν δύσκολες ώρες, μέσω του εορταστικού διακόσμου. 



Στο επίκεντρο και φέτος, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, θα είναι ο άξονας και η πλατεία Αριστοτέλους, όλο το παραλιακό μέτωπο (παλιά και νέα παραλία), η πρώτη προβλήτα του λιμανιού καθώς και οι δημοτικές κοινότητες.


Εκτός από το δέντρο, στην πλατεία Αριστοτέλους θα υπάρχει και μια φάτνη με φιγούρες. Μέρος του περσινού διακόσμου πρόκειται να υπάρχει σε όλο τον άξονα της Αριστοτέλους καθώς και σε άλλα σημεία. Οι εντυπωσιακές όμως τριγωνικές φωτιζόμενες αψίδες σχεδιάζεται να τοποθετηθούν είτε στην α΄ προβλήτα του λιμανιού είτε στη Νέα Παραλία, όπου εκεί ενδέχεται να μπουν και άλλες διακοσμητικές κατασκευές, που θα δίνουν ιδιαίτερη λάμψη και φως.

Φωτισμός θα δώσει εορταστικό τόνο στον πεζόδρομο της Αγ. Σοφίας, στην Τσιμισκή, στη λεωφόρο Νίκης, στη Βας. Όλγας, στην Προξένου Κορομηλά, στη Λαμπράκη καθώς και στο πάρκο του Ξαρχάκου, όπου εκεί θα τοποθετηθούν λαμπιόνια, στα δέντρα και στα παρτέρια. Ο στολισμός θα βασίζεται σε φιγούρες χριστουγεννιάτικες.

Εκτός όμως από το κέντρο της πόλης, εορταστικό θα είναι το κλίμα και στις δημοτικές κοινότητες, όπου και εκεί θα υπάρχουν διακοσμητικά στοιχεία καθώς και χριστουγεννιάτικα δέντρα. Όπως είχε γράψει η Voria.gr, ο στολισμός της πόλης θα ξεκινούσε την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, ενώ σταδιακά θα τοποθετηθεί όλος ο διάκοσμος. Σε μια σεμνή τελετή ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας θα δώσει το σύνθημα για το άναμμα του δέντρου και του διάκοσμου.