Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στις 7-9 Δεκεμβρίου το 3ο Startup Weekend

Επίδοξοι επιχειρηματίες θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους και θα εκπαιδευθούν από μέντορες του επιχειρηματικού, επενδυτικού και ακαδημαϊκού κλάδου

Τη δυνατότητα να δώσουν σάρκα και οστά στις ιδέες τους θα έχουν στις 7-9 Δεκεμβρίου επίδοξοι επιχειρηματίες που θα βρεθούν στον χώρο του ΟΚ!Thess.

Το Startup Weekend, ένας από τους δημοφιλέστερους θεσμούς ανάπτυξης της νεανικής επιχειρηματικότητας παγκοσμίως, λαμβάνει χώρα στη Θεσσαλονίκη για τρίτη φορά. Εκεί, οι συμμετέχοντες σχηματίζουν ομάδες και καλούνται μέσα σε 54 ώρες να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν ολοκληρωμένα επιχειρηματικά σχέδια, υπό την καθοδήγηση επαγγελματιών –μεντόρων από τον επιχειρηματικό, ακαδημαϊκό και επενδυτικό κλάδο. 

Το Startup Weekend ξεκινάει το απόγευμα της Παρασκευής με παρουσίαση των αρχικών ιδεών και σχηματισμό των ομάδων, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με brainstorming και ανάπτυξη επιχειρηματικού καμβά και πρωτότυπων τους προϊόντος για να ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής με τις παρουσιάσεις των ομάδων μπροστά στους κριτές που θα αξιολογήσουν το αποτέλεσμα του τελικού πρωτοτύπου προϊόντος ή υπηρεσίας με βάση τη βιωσιμότητα του επιχειρηματικού τους πλάνου και την καινοτομία του.

Σε όλη την διάρκεια της διοργάνωσης οι μέντορες βρίσκονται στο πλευρό των ομάδων καθοδηγώντας τους και λύνοντας οποιοδήποτε πρόβλημα. Οι νικητές κερδίζουν βραβεία-υπηρεσίες που τους δίνουν την ευκαιρία να αναδείξουν την ιδέα τους σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ και να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Startup Weekend εδώ.