Skip to main content

Βαλκάνιοι και Τούρκοι γεμίζουν τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης

Πού θα ταξιδέψουν οι Θεσσαλονικείς το τριήμερο - Κατά 35% αυξημένη η ζήτηση για τουριστικά πακέτα εκτός Ελλάδας του τριημέρου

Η Θεσσαλονίκη έχει πλέον εντυπωθεί για τα καλά στις προτιμήσεις των Βαλκάνιων και των Τούρκων, οι οποίοι και το τριήμερο που διανύουμε, φαίνεται πως θα κατακλύσουν τα ξενοδοχεία της πόλης.

Την ίδια ώρα, η ευκαιρία, για να ξεφύγουν από την καθημερινότητα, που δημιουργεί ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου, έχει κινητοποιήσει τα αντανακλαστικά των Θεσσαλονικέων που ετοιμάζουν βαλίτσες για τις γειτονικές χώρες αλλά και τη Μάλτα, που το τελευταίο διάστημα, κεντρίζει ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον των βορειοελλαδιτών.    

Όπως λένε οι άνθρωποι του τουρισμού «ανάσες ανανέωσης χρειάζονται πάντα», πόσω μάλλον όταν συνδυάζονται με αργίες, ή με εορταστικές εκδηλώσεις.   

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης, «η ζήτηση για τα τουριστικά πακέτα του τριημέρου είναι αυξημένα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο κατά 30- 35%. Σύμμαχος ο καλός καιρός, το ότι η 25η Μαρτίου πέφτει φέτος Δευτέρα και όχι Κυριακή όπως πέρυσι, αλλά και γιατί το Πάσχα απέχει».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Θεσσαλονικείς επιλέγουν την Τουρκία, τις κοντινές βαλκανικές χώρες, αλλά και την Μάλτα. Το Βελιγράδι και η Κωνσταντινούπολη αποτελούν, ως είθισται τους top προορισμούς για τους Θεσσαλονικείς.

Όσοι πάντως επιλέξουν να παραμείνουν Ελλάδα, φαίνεται να προτιμούν σθεναρά την Κέρκυρα, για την οποία υπάρχουν ιδιαίτερα οικονομικά πακέτα. Αξίζει να σημειωθεί πως η πλειονότητα των προσφερόμενων πακέτων ήταν δελεαστικότερη από πέρυσι γεγονός, που συνέβαλε στην αυξημένη κίνηση.  

Δημοφιλής η Θεσσαλονίκη

Με πληρότητα που αγγίζει το 85% η Θεσσαλονίκη, αποτελεί έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό και το τριήμερο της 25ης Μαρτίου. «Η πληρότητα αγγίζει το 85% στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης» επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Μανδρίνος υπογραμμίζοντας πως η ‘νύμφη του Θερμαϊκού’ είναι ένας προορισμός που βρίσκεται ψηλά στις επιλογές των τουριστών. Κατά κύριο λόγο οι προερχόμενοι, εκτός των ελληνικών τειχών, επισκέπτες είναι από την  Τουρκία και από τα Βαλκάνια.