Skip to main content

Βεντέτα Ρομά: Ελεύθεροι οι τρεις με όρο να μην προσεγγίσουν την άλλη οικογένεια

Λόγω απουσίας μαρτύρων η δίκη αναβλήθηκε και το δικαστήριο ήρε την κράτησή τους με τον όρο να μην προσεγγίσουν τον οικισμό της άλλης οικογένειας

Ενώπιον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι τρεις συλληφθέντες για τα απίστευτα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία κατά περίπτωση και παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Λόγω απουσίας μαρτύρων η δίκη αναβλήθηκε και το δικαστήριο ήρε την κράτησή τους με τον όρο να μην προσεγγίσουν τον οικισμό της άλλης οικογένειας

Διαβάστε σχετικά Θεσσαλονίκη: Βεντέτα μεταξύ οικογενειών Ρομά πίσω από την άγρια συμπλοκή στα δικαστήρια

Θεσσαλονίκη: Άγρια συμπλοκή μεταξύ Ρομά έξω από τα δικαστήρια - 23 προσαγωγές (vids)

Οι τρεις, ηλικίας 31, 42 και 47 ετών κατηγορούνται ότι ενεπλάκησαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες μεταξύ δύο οικογενειών Ρομά για μια... βεντέτα.

Αιτία, η απόφαση μιας νύφης να χωρίσει από τον άντρα της και να γυρίσει στους γονείς της, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει κόντρα μεταξύ των δύο οικογενειών.

Χθες, μέλη της μιας ομάδας βρέθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης μετά από μια καταγγελία για ληστεία. Έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς τους αλλά και μέλη της άγριας οικογένειας με αποτέλεσμα να σημειωθούν εκτεταμένα επεισόδια.

Στη συμπλοκή μάλιστα βγήκαν καδρόνια, ξύλα και λοστοί ενώ δεν γλίτωσαν ούτε καρέκλες και τραπέζια παρακείμενων μαγαζιών. Φθορές προκλήθηκαν σε παρακείμενα αυτοκίνητα ενώ ένα άτομο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Μετά από έλεγχο στα αυτοκίνητα Ρομά που βρίσκονταν στο σημείο βρέθηκαν μια καραμπίνα και σφαίρες.