Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στο Αυτόφωρο Τριμελές οι 31 συλληφθέντες των επεισοδίων στο ΑΠΘ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το πρωί της Τρίτης στο Δικαστικό Μέγαρο παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων - Οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο παραπέμφθηκαν να δικαστούν οι 31 συλληφθέντες των χθεσινών επεισοδίων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο λίγο τις 10 το πρωί της Τρίτης. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σχηματίστηκαν περιμετρικά των δικαστηρίων. Λίγο μετά το μεσημέρι, η εισαγγελέας τους απήγγειλε τις κατηγορίες, που κατά περίπτωση αφορούν παράνομη βία, φθορά, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, απείθεια, αντίσταση και σωματική βλάβη.

Οι δικηγόροι των συλληφθέντων ζήτησαν να οριστεί τακτική δικάσιμος, ωστόσο η εισαγγελέας τους παρέπεμψε στο Αυτόφωρο, το οποίο αναμένεται να αναβληθεί.

Σημειώνεται ότι ένας εκ των συλληφθέντων, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά τα επεισόδια, αναμένεται να καταθέσει μήνυση.

Αντιδρώντας στην έφοδο της ΕΛΑΣ στο Πανεπιστήμιο αλλά και τα επεισόδια που ακολούθησαν μετά, φοιτητές πραγματοποίησαν εκ νέου κατάληψη, ενώ απηύθυναν κάλεσμα για συγκέντρωση και πορεία προς τα δικαστήρια. Αυτή την ώρα εκατοντάδες διαδηλωτές βρίσκονται περιμετρικά του Μεγάρου εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους διαδηλωτές.