Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στο Γαλλικό Ινστιτούτο ο Ολάντ - Έδωσε συνέντευξη στους μαθητές του σχολείου

Ο Ολάντ ξεναγήθηκε στην έκθεση φωτογραφιών που φιλοξενείται στο Λυσέ, με εικόνες από την επίσκεψη που έκανε ο Ντε Γκωλ το 1963 στη Θεσσαλονίκη

Το Λυσέ, το Γαλλικό Ινστιτούτο, στη Θεσσαλονίκη επισκέφτηκε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Ο Ολάντ ξεναγήθηκε στην έκθεση με το πλούσιο και σπάνιο φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη που έκανε στις 19 Μαΐου 1963 στη Θεσσαλονίκη ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας, Σαρλ Ντε Γκωλ, που είχε επισκεφτεί τότε τη Θεσσαλονίκη και τις εγκαταστάσεις του Λυσέ. Ο κ. Ολάντ αποτελεί τον δεύτερο Γάλλο πρόεδρο που επισκέπτεται την πόλη.

Η Γαλλία μέσω της Γαλλικής Λαϊκής Αποστολής δημιούργησε στη Θεσσαλονίκη την πρώτη εκπαιδευτική αποστολή στο εξωτερικό εν έτει 1906 κι από τότε έως σήμερα παρέχει υψηλό επίπεδο σπουδών ενώ στο Γαλλικό σχολείο φοιτούν 120 παιδιά.

Ο πρόεδρος Ολάντ επισήμανε ότι η συγκεκριμένη έκθεση δείχνει τις στενές σχέσεις που έχει η Ελλάδα με τη Γαλλία και ευχαρίστησε τη γενική πρόξενο της Γαλλίας, Σαντίν Μουσέ, που όπως είπε «μου δίνει την ευκαιρία να ακολουθήσω τα βήματα του Ντε Γκωλ επισκεπτόμενος το Ινστιτούτο».

Στη συνέχεια ο Ολάντ επισκέφτηκε στο διπλανό κτήριο το σχολείο προκειμένου να δώσει συνέντευξη σε μικρούς μαθητές που για λίγη ώρα έγιναν δημοσιογράφοι.