Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Υγειονομικοί: «Ναι» στον εμβολιασμό, «όχι» στην υποχρεωτικότητα

Με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς θέλουν να ανοίξουν, από την πίσω πόρτα, τις απολύσεις στο δημόσιο, λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ

Αναβρασμός επικρατεί τις τελευταίες ημέρες μεταξύ των εργαζομένων στα νοσοκομεία, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, την Τετάρτη στις 8.30 το πρωί έξω από το ΑΧΕΠΑ θα υπάρξει κινητοποίηση των σωματείων εργαζομένων των νοσοκομείων Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τον κορωνοϊό.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Μπάμπης Κοροξενός δηλώνει στη Voria.gr ότι οι εργαζόμενοι είναι υπέρ του εμβολιασμού αλλά κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού όπως ασκείται από την κυβέρνηση με πιέσεις και απειλές.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να διχάσει την κοινωνία και φυσικά τους εργαζόμενους μέσα στα νοσοκομεία. «Μας βάζουν και μαλώνουμε μεταξύ μας για κάτι που ουδεμία ευθύνη έχουμε οι εργαζόμενοι μέσα στα νοσοκομεία, για εμάς κοινός μας εχθρός είναι ο κορωνοϊός» επισημαινει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, με αυτή την απόφαση «η κυβέρνηση θέλει να ανοίξει, από την πίσω πόρτα, τις απολύσεις στο δημόσιο».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Εργαζομένων Ιπποκράτειου Χρήστος Τσελέπης δηλώνει στη Voria.gr ότι το σωματείο έχει πάρει θέση από την υπέρ του εμβολιασμού ωστόσο επισημαίνει ότι πρόκειται για καθαρά προσωπική επιλογή «δεν μπορούμε να πάμε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, γιατί υπάρχουν διάφορα ζητήματα στον καθένα, εδώ ακόμη και η ίδια η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα κάνει».

Ο ίδιος τονίζει ότι «με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό πάμε σε μια στοχοποίηση των εργαζομένων, αυτούς δηλαδή που χειροκροτούσαμε. Διχάζουν τους εργαζόμενους, είναι λάθος γιατί δεν πάμε με το ζήτημα της πειθούς αλλά με τον εκβιασμό και αυτό δημιουργεί αντίθετα αποτελέσματα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ποσοστά των εργαζομένων που έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον στα δύο μεγάλα νοσοκομεία, που ήταν και αναφοράς για τον κορωνοϊό, όπως το ΑΧΕΠΑ και το Ιπποκράτειο, δεν έχουν δοθεί παρά το γεγονός ότι έχουν ζητηθεί από τις διοικήσεις των ιδρυμάτων.

«Ζητάμε τα επίσημα στοιχεία αλλά δεν τα έχουμε πάρει. Με τα δεδομένα που εμείς έχουμε, βλέποντας πόσοι εργαζόμενοι πήγαν το πρώτο διάστημα, πόσοι είχαν νοσήσει, στα νοσοκομεία έχουμε πάνω από 85% είτε που δεν έχουν εμβολιαστεί είτε νοσήσει. Άρα έχουμε ένα 10%, βέβαια αυτό το ποσοστό είναι αρκετο, αν για παράδειγμα αντιπροσωπεύει 1500 άτομα μέσα σε ένα νοσοκομείο», τονίζει ο κ. Τσελέπης.