Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Βγαίνει στο σφυρί ακίνητο-φιλέτο στο Πανόραμα - Η τιμή εκκίνησης

Ο πλειστηριασμός θα γίνει τμηματικά και περιλαμβάνει 72 οριζόντιες ιδιοκτησίες - Η τιμή εκκίνησης είναι τα 2,558 εκατ. ευρώ.

Μετά από περίπου έξι μήνες που είχε να «χτυπήσει το σφυρί» οι πλειστηριασμοί παίρνουν ξανά μπρος με πληθώρα ακινήτων να οδηγούνται στον δρόμο της αξιοποίησης τους. Ήδη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-auction, προκειμένου να αναπληρωθεί ο νεκρός χρόνος της πανδημίας που είχε παγώσει σχεδόν τα πάντα, έχουν προγραμματιστεί μέχρι τα τέλη του έτους περί τους 3.123 πλειστηριασμούς, κάποιοι εκ των οποίων αφορούν εξαιρετικά προνομιούχα ακίνητα.

Μεταξύ αυτών μεγάλο ημιτελές οικιστικό ακίνητο, στην καρδιά του Πανοράματος, στην οδό Αναλήψεως 24.

Το συγκρότημα κατοικιών βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 2 Ιουλίου, με τιμή εκκίνησης τα 2,558 εκατ. ευρώ και εκτιμάται πως θα συγκεντρώσει σημαντικό αριθμό ενδιαφερομένων καθώς η διαδικασία για την πώληση των ακινήτων θα γίνει τμηματικά. Αξίζει να σημειωθεί πως τα κτήρια βρίσκονται στην τοιχοποιία, η κατασκευή τους σταμάτησε περί το 2007, λόγω αδυναμίας του κατασκευαστή να ολοκληρώσει το project. To ακίνητο επρόκειτο να βγει ένα χρόνο νωρίτερα σε πλειστηριασμό, ωστόσο λόγω του κορωνοϊού και των αλλαγών που επέφερε, αλλά και δικαστικών αποφάσεων που εκκρεμούσαν και αφορούσαν το τίμημα, η διαδικασία καθυστέρησε.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για πέντε ημιτελή κτήρια κατοικιών κτισμένα σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 3.275 τ.μ. Τα κτήρια έχουν συνολική μεικτή επιφάνεια 1.795,84 τ.μ. και περιλαμβάνουν 72 οριζόντιες ιδιοκτησίες, εκ των οποίων 5 μεζονέτες και 15 διαμερίσματα.

Κάθε κτήριο έχει δυο υπόγειες στάθμες, συνολικά υπάρχουν 52 θέσεις στάθμευσης, επιφάνειας 12,5 τ.μ. η κάθε μία, που αντιστοιχούν αναλογικά σε κάθε ιδιοκτησία και λογίζονται ως οριζόντιες ιδιοκτησίες.

Σύμφωνα με την ATΡΙΑ Υπηρεσίες Ακινήτων, που έχει αναλάβει το εν λόγω ακίνητο, οι 72 ιδιοκτησίες διατίθενται είτε μεμονωμένα, είτε στο σύνολο τους. Οι τιμές τους ποικίλουν ανάλογα με τα τμ και τον όροφο που βρίσκονται.

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό φυλλάδιο της ATΡΙΑ Υπηρεσίες Ακινήτων, «η οδός Αναλήψεως αποτελεί μία από τις πιο προνομιακές οδούς στην περιοχή του Πανοράματος με έντονο το στοιχείο του πρασίνου, καθώς περικλείει το άλσος της Αναλήψεως και έχει άψογη τοποθέτηση με απρόσκοπτη θέα προς την πόλη και το παραθαλάσσιο μέτωπο. Τα κτήρια απέχουν μόλις 250 μέτρα από το κέντρο του Πανοράματος και της Λεωφόρου Κομνηνών, που αποτελεί τον κύριο οδικό άξονα που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το Πανόραμα».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι τις 29 Ιουνίου, στις 14.00 κάνοντας εγγραφή στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό ενώ η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 2 Ιουλίου.