Σάββατο 25 Ιουνίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΙ ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΑΠΘ

Ο πρώτος είχε προσαχθεί μπροστά από τη ΣΘΕ, ενώ ο δεύτερος σε νέο γύρο έντασης που ξέσπασε λίγο αργότερα έξω από το Κτήριο Διοίκησης του Ιδρύματος.

Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγούνται με την αυτόφωρη διαδικασία οι δύο συλληφθέντες από τα χθεσινά επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με αφορμή αντιδράσεις φοιτητών και εξωπανεπιστημιακών που εναντιώνονται στην παρουσία αστυνομικών δυνάμεων εντός του Ιδρύματος για την περιφρούρηση έργου κατασκευής βιβλιοθήκης σε χώρο που επί σειρά ετών τελούσε υπό κατάληψη και ήταν γνωστός ως «στέκι του Βιολογικού».

Διαβάστε σχετικά - Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο άντρας που προκάλεσε τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ (vid)

Θεσσαλονίκη: Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή 24χρονου για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Οι συλληφθέντες είναι ένας 24χρονος και ένας 48χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από την αστυνομία, κατά περίπτωση, για διατάραξη κοινής ειρήνης, βία κατά υπαλλήλων, απείθεια, απόπειρα σωματικής βλάβης κ.ά. Ο πρώτος είχε προσαχθεί μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, ενώ ο δεύτερος σε νέο γύρο έντασης που ξέσπασε λίγη ώρα αργότερα έξω από το Κτήριο Διοίκησης του Ιδρύματος.

Διαβάστε επίσης - ΕΛΑΣ: Δύο συλλήψεις από τα επεισόδια στο ΑΠΘ - «Επίθεση με πέτρες στους αστυνομικούς»

Παράσταση διαμαρτυρίας με αφορμή τις συλλήψεις έχουν προγραμματίσει συλλογικότητες μπροστά από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ