Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα η γιαγιά των δύο ανήλικων που σκότωσαν τον 87χρονο

Η 45χρονη γιαγιά και ο σύντροφός της παρείχαν συνδρομή στα δύο ανήλικα παιδιά, όταν μπήκαν μέσα στην οικία του 87χρονου για να τον ληστέψουν

Το κατώφλι του εισαγγελέα πέρασαν σήμερα το πρωί η 45χρονη γιαγιά των δύο ανήλικων Ρομά, οι οποίοι σκότωσαν έναν 87χρονο όταν τον λήστεψαν μέσα στο σπίτι του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μαζί με την 45χρονη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και ο 40χρονος σύντροφός της.

Οι δύο τους παρείχαν συνδρομή στα δύο ανήλικα παιδιά, στην 12χρονη και στον 14χρονο αδερφό, ελέγχοντας περιμετρικά το χώρο.

Διαβάστε: Σοκ στη Θεσσαλονίκη: 12χρονη και 14χρονος σκότωσαν ηλικιωμένο για 250 ευρώ

Στο πλαίσιο των ερευνών και αφού ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών, σε οικία προσωρινής διαμονής των δύο ενηλίκων στην Άνω Πόλη, βρέθηκε και κατασχέθηκε μαχαίρι που κατείχε παράνομα ο 40χρονος, οπότε και συνελήφθη.

Συνελήφθη επίσης και η 45χρονη γυναίκα, καθώς σε έλεγχο που της έγινε βρέθηκαν δισκία τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Η είδηση της αιματηρής ληστείας με θύμα έναν 87χρονο προκάλεσε σοκ σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο ανήλικοι δράστες Ρομά, ένας 14χρονος και η 12χρονη αδερφή του χτύπησαν τον ηλικιωμένο για 250 ευρώ και μια χρυσή αλυσίδα. Οι δύο ανήλικοι αρχές Δεκεμβρίου εισήλθαν παράνομα σε αύλειο χώρο μονοκατοικίας που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Προσέγγισαν το οίκημα πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τον 87χρονο ένοικο.

Τότε τα δύο παιδιά με χρήση σωματικής βίας και αιχμηρού αντικειμένου που του απέσπασαν, χτύπησαν άγρια τον ηλικιωμένο και στη συνέχεια αφαίρεσαν από τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού 250 ευρώ και μία χρυσή αλυσίδα. Ο 87χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και μετά από λίγες ημέρες κατέληξε.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά τη διεξοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με τη συλλογή προανακριτικού υλικού και την ανάλυση πληροφοριών.