Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους οι μαθητές για την κατάσταση στην Παιδεία

Μαθητές από σχολεία της πόλης αφού συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου, πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους για την κατάσταση στην Παιδεία.

Διαμαρτυρία για την κατάσταση στην Παιδεία πραγματοποίησαν εκατοντάδες μαθητές στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης.

Μαθητές από σχολεία της πόλης αφού συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου, πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους κρατώντας πυρσούς και με πανό και συνθήματα ζήτησαν να αλλάξει το τωρινό «σάπιο» εκπαιδευτικό σύστημα που «εξοντώνει και δεν μορφώνει».

«Το σχολείο που πηγαίνουμε δεν μας αρέσει!Το απορρίπτουμε» ανέφερε κείμενο που μοίρασαν στους διερχόμενους. Οι μαθητές κάνουν λόγο για ελλείψεις σε καθηγητές και βιβλία, για διαμόρφωση ενός σχολείου- ακριβού εξεταστικού κέντρου γεμάτο φροντιστήρια και ιδιαίτερα, για ακατάλληλα κτήρια και μαθήματα σε κοντέινερ, για καταργήσεις μαθημάτων.

Παράλληλα ζητούν έκτακτο κονδύλι και αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την Παιδεία.

Η πορεία των μαθητών κατέληξε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ενώ την κινητοποίηση στήριξαν φοιτητικοί σύλλογοι και εκπαιδευτικοί.

Η τροχαία πραγματοποίησε τις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.