Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους βγαίνουν οι εκπαιδευτές οδήγησης ζητώντας ενίσχυση

Διαμαρτυρία μέσω αυτοκινητοπορείας θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή οι εκπαιδευτές οδήγησης ζητώντας οικονομική ενίσχυση του κλάδου.

Αυτοκινητοπομπή σε ένδειξη διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτές οδήγησης την Παρασκευή, 16 Απριλίου, στη Θεσσαλονίκη μετά από κάλεσμα των σωματείων του νομού Θεσσαλονίκης «ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ», «ΜΑΚΕΔΝΟΣ» και «ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ».

Η διαμαρτυρία, που θα γίνει στις 11.00 το πρωί, έχει σκοπό την οικονομική ενίσχυση του κλάδου των Εκπαιδευτών Οδήγησης λόγω του COVID 19 από την πολιτεία, «αφού είμαστε κλειστά από τον Οκτώβριο έως και σήμερα».  

Στο κάλεσμα των Σωματείων της Θεσσαλονίκης θα συμμετέχουν και τα Σωματεία των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στην αυτοκινητοπορεία διαμαρτυρίας θα παραστούν η Πανελλήνια Ομοσπονδία  Εκπαιδευτών Οδήγησης (ΠΟΕΟ) και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).

Η αυτοκινητοπορεία θα ξεκινήσει από τα ΙΚΕΑ, θα γίνει μία στάση στο κτήριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επί της Βασ. Όλγας για επίδοση ψηφίσματος στον περιφερειάρχη και θα καταλήξει στο ΥΜΑΘ, όπου οι οδηγοί θα επιδώσουν το ψήφισμα και στον υφυπουργό.