Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΤΑ 14 ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΛΑΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ

Η Πολιτική Προστασία του δήμου Καλαμαριάς βρίσκεται ήδη σε εγρήγορση και το προσωπικό της θα τεθεί σε 24ωρη επιφυλακή, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο

Ξεκίνησε να προετοιμάζεται ο δήμος Καλαμαριάς για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, ενημερώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με την ετοιμότητα που υπάρχει και έχει επιθεωρήσει τα σημεία από όπου θα γίνει η διανομή αλατιού.  

Η Πολιτική Προστασία του δήμου Καλαμαριάς βρίσκεται ήδη σε εγρήγορση και το προσωπικό της θα τεθεί σε 24ωρη επιφυλακή, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου.

Για την μάχη κατά του παγετού είναι διαθέσιμα:
-Ένα μεγάλο εκχιονιστικό 4 Χ 4 με αλατοδιανομέα 4m3
-Δύο σετ λεπίδας εκχιονισμού και αλατοδιανομέα 0.7m3
-Αλάτι αποπαγοποίησης 300 Tn
-6.000 σάκοι με αλάτι για τα σημεία διανομής 8 – 10 Kg έκαστος.

«Κύριο μέλημά μας είναι οι κεντρικές αρτηρίες του δήμου να μείνουν ανοιχτές. Ας μην ξεχνάμε ότι η Καλαμαριά βρίσκεται σε κομβικό σημείο, αφού συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το Διεθνές Αεροδρόμιο Μακεδονία. Επίσης στα όρια του δήμου μας υφίσταται και ο κόμβος σύνδεσης της Περιφερειακής Οδού μεταξύ του Νοσοκομείου Άγιος Παύλος και του Αμαξοστασίου του ΟΑΣΘ από όπου εξορμούν τα Αστικά Λεωφορεία εξυπηρέτησης του κοινού στο σύνολο του δικτύου συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης» επεσήμανε ο κ. Δαρδαμανέλης.

Εκτός από τα μηχανήματα, που θα φροντίσουν οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί ο δήμος έχει επιλέξει 14 σημεία διανομής αλατιού, τα οποία μπορεί ο κάθε δημότης να βρει στον χάρτη που έχει δημοσιευθεί στο διαδίκτυο, πατώντας εδώ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ