Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τα άλογα – θεραπευτές έβαλαν τα γιορτινά τους (φωτο+vid)

Η «Ιπποστήριξη», το πρότυπο κέντρο θεραπευτικής ιππασίας πραγματοποίησε τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του, μετά από δύο χρόνια περιορισμών.

Τα γιορτινά τους… πέταλα φόρεσαν τα άλογα θεραπευτές του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας «Ιπποστήριξη» στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης σε μια ξεχωριστή γιορτή ενόψει των Χριστουγέννων, με στόχο ο απλός κόσμος να ενημερωθεί για τις πρωτοποριακές τεχνικές της Θεραπευτικής Ιππασίας, αλλά και να στηρίξει το έργο του κέντρου.

«Η γιορτή της "Ιπποστήριξης" γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή και είναι ένας τρόπος ώστε να επικοινωνούμε το έργο μας, είναι πάρα πολύ σημαντικό. Καλούμε τον κόσμο να έρθει και να γνωρίσει αυτό που κάνουμε. Τα άλογα θεραπευτές μας είναι εκπαιδευμένα άλλωστε για αυτόν τον σκοπό. Δεχόμαστε παιδιά από 18 ετών και άνω και το κάνουμε και με ενήλικες με διαφόρων ειδών προβλήματα», αναφέρει στην Voria.gr η επικεφαλής του Κέντρου Κατερίνα Ρόκκου.

Η «Ιπποστήριξη» ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2013 στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και είναι το πρώτο εξειδικευμένο κέντρο θεραπευτικής ιππασίας, ιπποθεραπείας και εκπαίδευσης στην περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Θεραπευτικής Ιππασίας (Horses in Education and Therapy International HETI), με εξειδικευμένους στη θεραπευτική ιππασία, ψυχολόγους, φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς, εκπαιδευτές και προπονητές.

Τι είναι η θεραπευτική ιππασία

Η θεραπευτική ιππασία είναι μία παγκοσμίως αναγνωρισμένη μέθοδος αποκατάστασης και θεραπείας που απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες με νοητικές και νευρολογικές διαταραχές, αυτισμό, κινητικά προβλήματα, μαθησιακές δυσκολίες, γενετικά σύνδρομα, συναισθηματικές και ψυχολογικές διαταραχές, φοβίες, χαμηλή αυτοπεποίθηση, προβλήματα συμπεριφοράς.

Στη θεραπευτική ιππασία το άλογο και το περιβάλλον του αποτελούν το θεραπευτικό και εκπαιδευτικό πλαίσιο. Η τρισδιάστατη κίνηση του αλόγου σε συνδυασμό με έφιππες ψυχοεκπαιδευτικές ασκήσεις και δραστηριότητες συνθέτουν μία πολυαισθητηριακή εμπειρία που στοχεύει στη θεραπεία, την αποκατάσταση και την εκπαίδευση.

Στην "Ιπποστήριξη" λειτουργούν προγράμματα για όλες τις ηλικίες και όλοι μπορούν να επωφεληθούν από τη μοναδική εμπειρία που προσφέρουν ταεκπαιδευμένα, φιλικά και αξιαγάπητα αλογάκια, σε εγκαταστάσεις ειδικά διαμορφωμένες για παιδιά και συγκεκριμένες ομάδες.