Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Η Wolt αναλαμβάνει τα έξοδα της κηδείας του 47χρονου διανομέα

Η εταιρεία που εργαζόταν ο άτυχος 47χρονος διανομέας φαγητού ανέλαβε τα έξοδα της κηδείας του - Τι λέει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ

Τα έξοδα της κηδείας του 47χρονου που έχασε τη ζωή του μετά από το θανατηφόρο δυστύχημα στην ανατολική Θεσσαλονίκη θα αναλάβει η εταιρεία Wolt, που εργαζόταν ο άτυχος διανομέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εταιρεία, η Wolt ήδη από τη χθεσινή ημέρα είχε δεσμευτεί να αναλάβει την πληρωμή των εξόδων της κηδείας, ενώ πλέον εξετάζεται στο έαν θα αναλάβει και τα δικαστικά έξοδα.

Το σχετικό αίτημα για τα δικαστικά έξοδα, όπως και της κάλυψης των εξόδων κηδείας, έχει καταθέσει το συνδικάτο ΣΕΤΕΠΕ, που πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Wolt στη Θεσσαλονίκη, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η εταιρεία, μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης του άτυχου 47χρονου, θα διατεθεί αποζημίωση στην οικογένειά του.

«Να διεκδικήσουμε μέτρα ασφαλείας»

Σε σχόλιό του στη Voria.gr, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ, Γιώργος Μπρανίκας τονίζει ότι «είναι δεύτερος διανομέας ο Δημήτρης Α. που σκοτώνεται μέσα σε μία εβδομάδα στη χώρα. Αυτό δυστυχώς θα συνεχιστεί όσο δεν πέρνονται μέτρα προστασίας και δεν γίνονται έλεγχοι ασφαλείας, ενώ και η ενταντικοποίηση της εργασίας χτυπάει κόκκινο. Καλούμε τους συναδέλφους μας να διεκδικήσουμε μέτρα ασφαλείας, είσοδο στα βαρέα ανθυγιεινά, κλαδική σύμβαση εργασίας και το κόστος συντήρησης των μέσων προστασίας να βαραίνει τους εργοδότες», σημείωσε.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ, αύριο Τρίτη θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου για τα προβλήματα του κλάδου στις 7.00 το απόγευμα στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.