Τρίτη 9 Αυγούστου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ILCA 6 ΑΝΟΙΞΑΝ ΠΑΝΙΑ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ

Αντίστροφη μέτρηση για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ILCA 6 στον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης - Η δήλωσε του δημάρχου Καλαμαριάς.

Τα πρώτα πληρώματα των ILCA 6 άνοιξαν πανιά ήδη στο Θερμαϊκό κόλπο, στη θαλάσσια περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, καθημερινά στο σημείο καταφτάνουν αποστολές από κάθε γωνιά της Ευρώπης και οι ιστιοπλόοι πραγματοποιούν τις πρώτες αναγνωριστικές διαδρομές στον υδάτινο στίβο, που έχει στηθεί και διαμορφωθεί για τις ανάγκες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων ILCA 6, το διάστημα 29 Ιουνίου με 6 Ιουλίου, στις εγκαταστάσεις του Ομίλου.

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, που είναι εκ των οικοδεσποτών του ευρωπαϊκού ιστιοπλοϊκού ραντεβού, τόνισε σε σχετική δήλωση πως «εκμεταλλευόμενοι το δυνατό στοιχείο της Καλαμαριάς, που είναι η θάλασσα, ανοίγουμε πανιά και μαζί με το ΝΟΘ, μέσα από το ναυταθλητισμό ταξιδεύουμε την Ευρώπη στον τόπο μας! Είμαι ενθουσιασμένος, όχι μόνο γιατί θα απολαύσουμε ένα εξαιρετικό θέαμα στα νερά του Θερμαϊκού, αλλά γιατί θα έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τους αυριανούς πρωταθλητές της ιστιοπλοΐας. Αυτούς τους νέους, που έχουν επιλέξει τον δρόμο του αθλητισμού, της πειθαρχίας και της ατέρμονης προσπάθειας για την κορυφή. Αυτοί οι νέοι μας εμπνέουν».

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Τους αγώνες στηρίζουν ακόμα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο δήμος Καλαμαριάς.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ