Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τα θύματα της ναζιστικής βαρβαρότητας τίμησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, στο πάρκο της νέας παραλίας.

Τα θύματα της φασιστικής- ναζιστικής βαρβαρότητας και τους αγωνιστές της εθνικής αντίστασης τίμησε ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Αντιπροσωπεία του κόμματος, με επικεφαλής τους συντονιστές των Ν.Δ. Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, βουλευτές, στελέχη και αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, στο πάρκο της νέας παραλίας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θεωρεί ως πολύτιμη παρακαταθήκη τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης η οποία αποτελεί οδηγό για το διαρκή αγώνα εναντίον του φασισμού και υπέρ της διεύρυνσης των δημοκρατικών ελευθεριών».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Πριν από 80 χρόνια, το πρωί της Τετάρτης 9 Απριλίου 1941 τα ναζιστικά στρατεύματα έμπαιναν στη Θεσσαλονίκη.
Από την ημέρα εκείνη και επί 3 χρόνια και 7 μήνες, η Θεσσαλονίκη και ολόκληρη η Ελλάδα, ένιωσαν τη ναζιστική βαρβαρότητα πληρώνοντας βαρύ φόρο αίματος με πολλούς  νεκρούς από την πείνα, τα βασανιστήρια και τις εκτελέσεις. Να μην ξεχνάμε βέβαια και την εξόντωση των χιλιάδων Εβραίων συμπολιτών μας στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Όμως από την πρώτη μέρα της κατοχής, ο ελληνικός λαός άρχισε να οργανώνει την αντίστασή του στον κατακτητή. Συγκεκριμένα, μόλις ένα μήνα μετά την είσοδο του γερμανικού στρατού στη Θεσσαλονίκη, ιδρύθηκε η «Ελευθερία», η πρώτη ίσως  αντιστασιακή οργάνωση στην Ευρώπη, η οποία τον επόμενο χρόνο προσχώρησε στο ΕΑΜ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης, τίμησε σήμερα τα θύματα της φασιστικής-ναζιστικής βαρβαρότητας και τους αγωνιστές της εθνικής αντίστασης.

Αντιπροσωπεία του κόμματος, με επικεφαλής τους συντονιστές των Ν.Δ. Α΄ και Β΄  Θεσσαλονίκης, βουλευτές, στελέχη και αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, στο πάρκο της Παραλίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θεωρεί ως πολύτιμη παρακαταθήκη τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης η οποία αποτελεί οδηγό για το διαρκή αγώνα εναντίον του φασισμού και υπέρ της διεύρυνσης των δημοκρατικών ελευθεριών