Skip to main content

Σήμερα το Thessaloniki Tax Forum με ομιλητές Πιτσιλή και Βεσυρόπουλο

Αρχίζει σήμερα στις 13:00 το 11ο Thessaloniki Tax Forum, στο ξενοδοχείο The MΕΤ με κεντρικούς ομιλητές τον Γιώργο Πιτσιλή και τον Απόστολο Βεσυρόπουλο

Αρχίζουν σήμερα οι εργασίες του 11ου Thessaloniki Tax Forum, που διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με τη φορολογική του επιτροπή στο ξενοδοχείο The MΕΤ, με την ομιλία του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή. Το εφετινό Tax Forum της Θεσσαλονίκης θα ολοκληρωθεί το βράδυ, με την ομιλία του υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεσυρόπουλου. Χορηγός επικοινωνίας είναι η Voria.gr.
 
Το ετήσιο Tax Forum του Επιμελητηρίου - κορυφαίος πλέον θεσμός φορολογικού ενδιαφέροντος με κεντρική και περιφερειακή παρουσία - έχει αναδειχθεί σε μοναδική ευκαιρία ελεύθερης δημιουργικής επικοινωνίας, σε πρότυπο αξιόπιστης διαγνωστικής άσκησης, με σκοπό να αναδειχθούν οι υπάρχουσες δυνατότητες βελτίωσης της αποδοτικότητας των εκάστοτε θεσμοθετούμενων φορολογικών πολιτικών.
 
Η θεματολογία του Forum επιδιώκει να αναλύσει και να ποσοτικοποιήσει τις επιπτώσεις από την οπτική της πραγματικής οικονομίας -σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο- των πολιτικών αποφάσεων που αφορούν στη φορολογία, σε κρίσιμη περίοδο, εν όψει του υψηλού στόχου ανάκτησης της οικονομικής κυριαρχίας της χώρας και της εξασφάλισης βιώσιμης ανάπτυξης.
 
Σύμφωνα με την ενημέρωση, τα σημαντικά και αξιοποιήσιμα συμπεράσματα του 11ου Thessaloniki Tax Forum αναμένεται να αναδειχθούν από τις εισηγήσεις επίλεκτων ομιλητών, με συντεταγμένη εστίαση σε κρίσιμα και εξόχως επίκαιρα θέματα φορολογικού ενδιαφέροντος, που απασχολούν σήμερα την πραγματική οικονομία και μπορούν να αναχθούν επιλεκτικά στις ακόλουθες θεματικές κατηγορίες:
 
–Ομαλοποίηση φορολογίας σε πλαίσιο δημοσιονομικής ευελιξίας και προσαρμοστικότητας
–Φορολογική συνείδηση και συμμόρφωση /Αντίκτυπος στην οικονομία και την κοινωνία
–Ψηφιακή ωριμότητα, κλειδί στη φορολογία, την οικονομική ανάπτυξη και την εμπιστοσύνη ξένων επενδυτών
–Αναγκαία φορολογικά μέτρα σε αβέβαιο οικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον
 
Για να δείτε το πρόγραμμα του Συνεδρίου πατήστε ΕΔΩ.