Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τελευταία ευκαιρία για μία επίσκεψη στην γιορτή της ΔΕΘ

Άθληση, ψυχαγωγία, καινοτομία, τέχνη και τεχνολογία στην μεγαλύτερη Έκθεση της χώρας - Τι μπορείτε να δείτε το τελευταίο σαββατοκύριακο.

Το πιο λαμπερό γεγονός της χρονιάς, η 85η ΔΕΘ, διανύει το τελευταίο Σαββατοκύριακό της και γίνεται πόλος έλξης για όλες τις ηλικίες με την ψυχαγωγία και την διασκέδαση σε πρώτο πλάνο.

To eGaming στο Περίπτερο 17 σπάει ταμεία, αποτελώντας ένα από τα πιο πρωτοποριακά gaming events της Ελλάδας. Το event περιλαμβάνει πανελλήνια τουρνουά eSports από το Gameathlon, το μεγαλύτερο gaming event της Ελλάδας, εκθεσιακό κομμάτι αφιερωμένο σε νέους τίτλους (ακυκλοφόρητοι και μη) και νέες τεχνολογίες για τους επισκέπτες, παρουσιάσεις gaming και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, spotlight σε Έλληνες δημιουργούς και διαγωνισμούς για ανερχόμενους developers και artists, το YouTour -το μεγαλύτερο meet & greet με influencers και καλλιτέχνες στην Ελλάδα- και πολλές ακόμα δράσεις.

Με σύνθημα "Επιλέγουμε Ευρωπαϊκό ρύζι για βιώσιμο περιβάλλον" η Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης και το Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia διοργανώνουν σήμερα και αύριο μια σειρά εκδηλώσεων μεταξύ των περιπτέρων 10 και 13. Στον ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη βιωσιμότητα, ασφάλεια και ποιότητα της καλλιέργειας ρυζιού και των προϊόντων της, αλλά και να γευτούν μοναδικές συνταγές με βάση το ευρωπαϊκό ρύζι, που παράγεται στην Ελλάδα και την Ισπανία, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου από τις 12:00 μ.μ. έως 9:00 μ.μ.. Διακεκριμένοι σεφ, αλλά και εκπρόσωποι των φορέων θα χαρούν να μοιραστούν το πάθος τους για το αγαπημένο σε όλους αυτό προϊόν, το ρύζι. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και θα μαγειρέψουν η Chef Ambassador του προγράμματος στην Ελλάδα, κα Ντίνα Νικολάου και ο Ισπανός Chef Vicente Rioja Pastor, που θα ετοιμάσει μια αυθεντική παέγια. Οι εκδηλώσεις αυτές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης με στόχο να επισημανθεί η βιώσιμη πτυχή της παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία», με τον διακριτικό τίτλο EURICE.

Το πρώτο παγκοσμίως τεχνο-άθλημα (techno-sport), το HADO, που εισαγάγει την τεχνολογία αιχμής της επαυξημένης πραγματικότητας στον αθλητισμό, παρουσιάζεται στον όροφο του Περιπτέρου 2.

Το HADO δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να δημιουργούν ενεργειακές μπάλες και ασπίδες με τα χέρια τους σε ένα πραγματικό γήπεδο 6Χ10 μέτρων. Στο HADO δεν υπάρχει φυσική επαφή των παικτών και στο πλαίσιο αυτό τηρείται και το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Η τέχνη είναι παρούσα στην 85η ΔΕΘ, στο Περίπτερο της Cheapart στη Νότια Πύλη της ΔΕΘ (Πλατεία ΧΑΝΘ). Για 7η χρονιά, η Cheapart υποδέχεται τους φιλότεχνους και το κοινό της πόλης με έργα δεκάδων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, ενώ φέτος κινείται γύρω από τον κεντρικό θεματικό άξονα της 85ης ΔΕΘ «Ελλάδα: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον».