Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΚΛΑΔΙΩΝ ΞΕΒΡΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ (VID)

Οι Θεσσαλονικείς, έκπληκτοι από το θέαμα προσπαθούσαν να περάσουν πλάι από τα φύκια ενώ φωτογράφιζαν το αξιοπερίεργο φαινόμενο.

Μπροστά σε ένα πρωτοφανές περιστατικό βρέθηκαν αντιμέτωποι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης που έκαναν την πρωινή τους βόλτα στη λεωφόρο Νίκης.

Συγκεκριμένα, η παραλία της Θεσσαλονίκης στο ύψος του λιμανιού γέμισε φύκια, καλάμια και σκουπίδια που ξέβρασε η θάλασσα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Οι Θεσσαλονικείς, έκπληκτοι από το θέαμα προσπαθούσαν να περάσουν πλάι από τα φύκια ενώ φωτογράφιζαν το αξιοπερίεργο φαινόμενο.

Συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκονται καθ'οδόν προκειμένου να καθαρίσουν την περιοχή.

Πού οφείλεται το φαινόμενο

Οι χθεσινοί άνεμοι σε συνδυασμό με την ανεβασμένη στάθμη της θάλασσας ήταν η αιτία που σήμερα το πρωί οι Θεσσαλονικείς έγιναν μάρτυρες μιας αξιοπερίεργης εικόνας στην παλιά Παραλία στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει στη Voria.gr ο καθηγητής Παράκτιας Τεχνικής και Ωκεανογραφίας, Γιάννης Κρεστενίτης, ο χθεσινός αέρας μαζί με την ανεβασμένη στάθμη της θάλσσας λόγω της χαμηλής ατμοσφαιρικής πίεσης οδήγησε στο να ξεβραστούν κλαδιά αλλά και επιπλέοντα αντικείμενα από τον Θερμαϊκό.

Παράλληλα, συμπληρώνει πως η εικόνα αυτή σχετίζεται και με την ολοένα και πιο σπάνια συλλογή των επιπλεόντων απορριμάτων από την επιφάνεια της θάλασσας. Σύμφωνα με τον κ. Κρεστενίτη, το βαρομετρικό χαμηλό που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες επηρεάζει αρκετά και τη συμπεριφορά της θάλασσας.

Να σημειωθεί πως αντίστοιχα προβλήματα επικρατούν και σε παραλιακές περιοχές της Πάτρας που εξακολουθούν να προκαλούν οι βροχοπτώσεις, οι ισχυροί άνεμοι και ο έντονος κυματισμός της θάλασσας. Σε όλες τις περιοχές επιχειρούν μηχανήματα, που προσπαθούν να απομακρύνουν τα νερά και να καθαρίσουν τους δρόμους από τα φερτά υλικά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ