Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Test drive νέων φαρμάκων - Οι μελέτες στην Ειδική Μονάδα του «Παπαγεωργίου»

Ο Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ Αστέριος Καραγιάννης, μιλά για τις μελέτες φαρμάκων στη Μονάδα Κλινικών Ερευνών του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Στο… παρά πέντε για να τρέξει τις δύο πρώτες μελέτες της Φάσης 1 για την ασφάλεια των φαρμάκων βρίσκεται η Μονάδα Κλινικών Ερευνών που χτυπά στην «καρδιά» του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.

Μετά από μήνες διαδικασιών η Ειδική Μονάδα Βιοϊατρικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΕΜΒΙΕΕ ) του ΑΠΘ  πήρε και επίσημα με ΦΕΚ το «πράσινο φως» -από το περασμένο καλοκαίρι- κι έγινε η πρώτη πανελλαδικά δομή που μπορεί να κάνει έρευνες για την ασφάλεια φαρμάκων τα όποια ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν στην αγορά. Η διακρίβωση της ασφάλειας ενός φαρμάκου είναι προαπαιτούμενο για την κυκλοφορία του κι εδώ ακριβώς είναι που μπαίνουν οι κλινικές μελέτες της Φάσης 1.

O Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ, Εκτελεστικός Διευθυντής της Ειδικής Μονάδας Βιοϊατρικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΕΜΒΙΕΕ ) του ΑΠΘ, π. Πρόεδρος Τμήματος Ιατρικής Αστέριος Καραγιάννης, περιγράφει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχουν οι κλινικές μελέτες της Φάσης 1 στη νέα μονάδα, η οποία αποτελεί μια ακόμα καινοτόμα δομή της Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Διαβάστε περισσότερα στο e-farmako.gr