Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Θα ενημερώσουν για τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ

Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Μαΐου στις 10:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης

Σε συνέντευξη τύπου με θέμα τις εξελίξεις στον ΟΑΣΘ αλλά και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων προσκαλεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Εργαζομένων του Οργανισμού.

Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Μαΐου στις 10:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Οι κινητοποιήσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου, αποτελούν «αποτέλεσμα του πολύμηνου εμπαιγμού που αντιμετωπίζουν από τα συναρμόδια υπουργεία και την Διοίκηση ως προς την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας αλλά και την επίλυση χρόνιων ζητημάτων  που αφορούν τους εργαζόμενους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ σας προσκαλεί σε συνέντευξη τύπου με θέμα τις εξελίξεις στον Οργανισμό αλλά και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, αποτέλεσμα του πολύμηνου εμπαιγμού που αντιμετωπίζουν από τα συναρμόδια υπουργεία και την Διοίκηση ως προς την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας αλλά και την επίλυση χρόνιων ζητημάτων  που αφορούν τους εργαζόμενους.

Τα τελευταία χρόνια, σε μια περίοδο απαξίωσης των αστικών συγκοινωνιών, οι εργαζόμενοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, στηρίζοντας ουσιαστικά τις δημόσιες συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου να πραγματοποιηθεί το συγκοινωνιακό έργο στην πόλη για να μην ταλαιπωρηθεί επιπλέον το επιβατικό κοινό, εξαιτίας λάθος πολιτικών και επιλογών των ηγεσιών του υπουργείου Μεταφορών και των Διοικήσεων του ΟΑΣΘ διαχρονικά.

Δυστυχώς η κατάσταση παραμένει ίδια με τους επιβάτες πρωτίστως αλλά και εμάς τους εργαζόμενους να είμαστε στο ίδιο έργο θεατές: καμία ουσιαστική προσπάθεια για ριζική αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη. Πέραν των άλλων, οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ ερχόμαστε αντιμέτωποι με εκδικητικές συμπεριφορές και… μεγάλα λόγια που δεν γίνονται πράξη.

Το ποτήρι ξεχείλισε. Δεν ανεχόμαστε άλλες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Φτάνει πια με την ασυνέπεια κυβέρνησης και διοίκησης. Διεκδικούμε εδώ και τώρα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων, όπως έχουν γίνει γνωστά στην Διοίκηση του Οργανισμού και τα υπουργεία Μεταφορών και Υποδομών και Οικονομικών.

Οι εργαζόμενοι έχουμε αποδείξει έμπρακτα το υψηλό αίσθημα ευθύνης μας απέναντι στην πόλη και το επιβατικό κοινό. Να σταματήσει εδώ και τώρα η εργασιακή κοροϊδία.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων σας προσκαλούν σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 26 Μαΐου 2022 στις 10:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 32, 7ος όροφος), προκειμένου να ενημερώσουν ΜΜΕ και επιβατικό κοινό για την κατάσταση που επικρατεί και το πλαίσιο διεκδικήσεων.