Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Θύμα τηλεφωνικής απάτης 83χρονος - Του πήραν 25.000 ευρώ

Απατεώνες άρπαξαν τον Οκτώβριο 25.000 ευρώ από 83χρονο από τη Θεσσαλονίκη προφασιζόμενοι τροχαίο που εμπλέκεται ο γιος του

Θύμα τηλεφωνικής απάτης έπεσε ένας 83χρονος από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έδωσε 25.000 ευρώ προκειμένου να «ξεμπλέξει» τον γιο του από ένα τροχαίο.

Τα όσα διαδραματίστηκαν ένα πρωινό του Οκτωβρίου περιέγραψε ο ηλικιωμένος άντρας στον ραδιοφωνικό σταθμό status fm. Άγνωστος του τηλεφώνησε και παρίστανε τον γιό του.

"Πέρασα με κόκκινο και χτύπησα ένα κοριτσάκι το οποίο ήρθε το 166 και το πήρε και πηγαίνοντας για το νοσοκομείο το παιδί πέθανε. Είμαι στην αστυνομία εδώ ο αστυνομικός είναι φίλος μου και θα με βοηθήσει", του είπε η φωνή στο τηλέφωνο που υποτίθεται πως ήταν ο γιος του.

Στη συνέχεια όπως αναφέρει, παίρνει το τηλέφωνο ο υποτιθέμενος αστυνομικός ο οποίος του λέει πως θα τον βοηθήσει αλλά θα πρέπει να κάνει ότι του πει γιατί κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του.

"Μου λέει, το παιδί πέθανε. Εγώ έπεισα τον Αλβανό, ο οποίος θέλει να το πάει να το κηδέψει στην Αλβανία, θέλει κάποια χρήματα για να αποσύρει τη μήνυση και γρήγορα γιατί αν έρθει ο εισαγγελέας, θα φάει ο γιος σας 10 χρόνια φυλακή και θέλει 100.000 ευρώ".

Σε αυτό το σημείο τον ρωτάει πόσα χρήματα έχει για να του απαντήσει ο 83χρονος, 30.000 ευρώ.

"Ήμουν σίγουρος ότι το παιδί που μίλησα ήταν ο γιος μου.Έπεσε ξαφνικά ένα προσώψι στα μούτρα μου, το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ο γιος μου γιατί να χάσει τη δουλειά του καταστράφηκε. Ήμουν σίγουρος ότι συνέβη στο παιδί μου".

Μην μιλήσετε σε κανέναν και να έχετε ανοιχτό το τηλέφωνο συνέχεια ήταν η οδηγία.

Ο 83χρονος έσπευσε στην τράπεζα και σήκωσε 15.000 ευρώ από το λογαριασμό του, λέγοντας πως αγοράζει κάποιο ακίνητο.

Ο υποτιθέμενος αστυνομικός, ακούει συνεχώς όσα γίνονται καθώς η οδηγία ήταν να είναι ανοιχτό το τηλέφωνο και στη συνέχεια του δίνει οδηγίες που να πάει τα χρήματα.

Στην οδό Γιαννιτσών όπου ήταν το ραντεβού εμφανίστηκε άλλο μέλος της σπείρας, ένας 20χρονος στον οποίο έδωσε τα 15.000 ευρώ και ο οποίος του ζήτησε άλλα 10.000.

Ο ίδιος ανέφερε στον Status πως, θέλησε να δημοσιοποιήσει την περίπτωση του, προκειμένου να γλιτώσει έστω και ένας απο αυτήν την απάτη που εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα.

Το τηλεφωνικό νούμερο που τον κάλεσε, όπως διαπίστωσε αργότερα ήταν Βουλγάρικο.